1. Hülya
  2. Sağlıklı Beslenme
  3. Pazar, 04 Ağustos 2019
  4.  E-posta abonesi olun
"Kuruyemişçilerde satılan kabukları beyaz tertemiz incirden uzak durulması gerekiyor. Herhangi bir ilaç kullanmadan incirin bu derece beyaz veya açık krem renginde kalması mümkün değildir. Peroksite (H2O2 bir çeşit çamaşır suyu) bandırma işlemi yapan işçilerin sıkça sağlık sorunu yaşadığını, zehirlenme vakalarının görüldüğü, solunum güçlüğü çektikleri bilinmektedir. Kuru incirdeki küf de olabilir. Küf nemli ve sıcak ortamlarda üreyebilen, mantar sınıfına ait olan bir mikroorganizmadır. Üremelerindeki en önemli etken ise sudur. Ortamın nemi ve sıcaklığı arttıkça küf gelişimi artmaktadır. Asıl problem ise küflerin oluşturduğu Mikotoksinlerlerdedir ve sağlığına ciddi zararları bulunmakta hatta ölüme de neden oldukları bilinmektedir."
Kuru gıdalarda sağlığa uygunluk denetiminin yapıldığına dair haber okudunuz mu?
Onaylanan Yanıt Pending Moderation
0
Oylar
Geri Al
Medyanın gündemine girecek seviyede bir denetim olmadığına göre yok sayılabilir. Çünkü denetim yapılırsa ya rezalet denecek seviyede durumlar ortaya çıkacaktır veya denetim standartlarını çok düşük olmasından dolayı her şey mükemmel raporu verilecektir.
  • Sayfa :
  • 1


Henüz bu iletiye bir yanıt yazılmamış.
Bu iletiye ilk yanıt yazan siz olun!
Yanıtınız
Aşağıdaki düğmeye tıklayarak bu tartışmaya dosya ve görseller yükleyebilirsiniz. gif,jpg,png,jpeg,zip,rar,pdf desteklenir.
• Insert • Sil Dosya Yükleyin (En Büyük Dosya Boyutu: 2 MB)
Buradan yalnız hakemlere görüntülenecek sitenizle ilgili bazı ayrıntılar yazabilirsiniz.
Güvenlik Kodu
Sitemizi bot ve izinsiz yazılımlardan korumak için sorunuzu göndermeden önce güvenlik kodunu yazmanızı istiyoruz.