PRATİK ARMUTLU KEK🍐
Kolay Armutlu Kek Malzemeleri
Üç adet yumurta
Bir büyük armut
Bir su bardağı şeker
3/4 su bardağı sıvı yağ
Bir su bardağı süt
Yarım su bardağı kuru üzüm
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
İki buçuk - üç su bardağı un
Güzel Armutlu Kek Tarifi
- Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Azar azar sıvı yağ ve süt ilave edilerek tekrar çırpılır.
- Un kabartma tozu ve vanilya ile birlikte elenerek sıvı karışıma eklenir. Hafifçe karıştırılır. Meyveli kekin içindeki meyve parçalarının dibe çökmesini önlemek için hamura biraz mısır unu eklenebilir.
- Armutların kabukları soyulur ve küçük küpler halinde doğranır. Umumi bir kaide olarak meyveli kek yaparken, meyveleri hamura eklemeden önce toz şekere bulanırsa, daha iyi pişerler.
- Üzümlerle birlikte kek karışımına eklenir ve karıştırılır.
- Armutlu Kek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında batırılan kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirilir.
Armudu say ye, elmayı soy ye atasözünün manası nedir? Armudun fazla yenmesi kişinin sağlığını olumsuz yönde etkileyeceğinden dolayı sayarak yani dengeli bir şekilde yenmelidir. Elmanın da kabuksuz, soyarak yenmesi sindirimini kolaylaştırdığından dolayı sağlık gereği bu şekilde yenmesi daha uygundur.
Armut dalının dibine düşer atasözünün anlamı nedir? Nasıl ki armut ağacının meyvesi dalına düşüyorsa, çocuklarda onları büyüten, yetiştiren anne ve babasına çeker. Bunu sadece dış görünüş olarak anlayamayız. Çocuklar huy ve karakter yapısı olarak anne ve babaları gibidir. İyi ve kötü alışkanlıklarını yakın çevrelerindeki insanlardan alırlar.
Armudu sapıyla, üzümü çöpüyle, pekmezi küpüyle atasözünün anlamı nedir? Bu dünyada her şeyin bir bedeli vardır. Bu bedeller onu kıymetli kılar, onun özünü oluşturur. Hiçbir emek zahmetsiz, hiçbir menfaat karşılıksız olmaz.
Armut piş, ağzıma düş atasözünün anlamı nedir? En kötü hayat tarzı tembel tembel ve aylak aylak vakit geçirerek tüm işlerini diğer insanlara yaptırmaktır. Ne yazık ki, bazen bayağı ve zengin insanların hayatları bu şekilde geçer, her istediğinin anında olması onları hayata sürüklemektedir. "Hemen olsun", "çabucak hazır olsun" deyip aceleci ve hazırcı olmamalı, şu hayatta her şeye el atmalı ve elimizden ne geliyorsa ona dokunarak, yardım ederek bilgi ve fikir sahibi olunmalıdır. Zaten hazır olan ve Allah'ın verdiği tüm halihazır dünya nimetlerini kendimize uygun hale getirebilmek için çaba sarf edilmelidir.