mikrofon

🍪Yulaflı Kurabiye Tarifi, Nasıl Yapılır?

YULAFLI KURABİYE

Yulaflı Kurabiye Tarifi Malzemeleri

100 gr tereyağı

Bir su bardağı toz şeker

İki adet yumurta

Bir tatlı kaşığı karbonat

Bir çay kaşığı tuz

Bir paket vanilya

Bir tatlı kaşığı tarçın

Üç bardak yulaf ezmesi

Bir su bardağı un

YULAFLI KURABİYE

Yulaflı Kurabiye Tarifi

  1. Tereyağı ve şeker mikserle çırpılır.
  2. Yumurtalar ilave edilir. Un, karbonat, vanilya, tuz ve tarçın bir süzgeçten elenerek eklenir.
  3. Tereyağı da konularak, orta devirde mikserle çırpılarak bir hamur elde edilir.
  4. Yulaf ezmesi de ilave edilerek karıştırılır.
  5. Vakit varsa buzdolabında hamur iki saat kadar bekletilir.
  6. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yuvarlanır.
  7. Aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirilir.
  8. 190 derecelik ısıtılmış fırında on - on beş dakika kadar pişirilir. Yulaflı Kurabiye soğuduktan sonra servis edilir.

Yulaflı Kurabiye Tarifi ile Alakalı Diğer Hususlar ve Mükemmel Kurabiye Yapmak İçin Püf Noktaları:

  1. Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra yumuşak görünebilir ancak soğuduktan sonra sertleşecektir.
  2. Tereyağı oda sıcaklığında olmalı: bir acele yoksa kurabiye hamurunun içinde konulacak malzemelerin çok iyi bir şekilde karışması için oda sıcaklığı gerekir. Oda sıcaklığında tereyağı hazırlamak için kullanılacak miktarda dilimlere ayılıp yarım saat dışarda bekletmek yeterlidir.
  3. Tereyağı tuzsuz olmalıdır: Tuzsuz tereyağ seçilmelidir. Tuzlu tereyağ tatlı kurabiyelerin tadını bozabilir, tuzlu kurabiyeleriniz de aşırı tuzlu olabilir.
  4. Yumurta da, oda sıcaklığında olmalıdır: Beyazı ve sarısının daha iyi karışabilmesi için gerekir. Yumurtayı oda sıcaklığına getirmek için ılık bir suda 10-15 dakika bekletilir.
  5. Tereyağ ile şekeri birlikte karıştırılır: Şekerin hamura iyi karışması ve içinde eriyebilmesi için tereyağ ile şekeri birlikte karıştırılır. Tereyağ içinde bulunan kristal toz şeker pişirme sırasında daha rahat erir.
  6. Unun ölçüsünde dikkatli olmak gerekir: Kurabiyelerin sert veya yumuşak olup olmayacağına kullanılacak un miktarı belirleyicidir. Bunun için hamura un eklerken çok dikkatli olunmalıdır. Çok fazla miktarda un konursa kurabiyeler çok sert olur. “Kulak Memesi Kıvamı”nı belirsiz geliyorsa, bir bıçakla hamur kesilir. Eğer bıçağa yapışmıyorsa hamur tamamdır.
  7. Pişirme öncesi hamur soğuk olmalıdır: Ev hanımları ekseriyetle kurabiye hamurunu yapınca hemen sonra şekil vererek fırına atarlar. Oysa hamurun biraz beklemesi ve soğuması çok daha iyi lezzet verir. Vakit varsa buzdolabında dört saat bekledikten sonra hamur fırına verilirse, malzemeler daha iyi karışıp tereyağın tadı kurabiyeye daha iyi geçer.
  8. Çikolatalı kurabiyenin üstüne deniz tuzu konur: Bilhassa çikolatalı kurabiyelerin üzerinde bir tutam deniz tuzu konursa lezzetine lezzet katılır.
  9. Şekilli kurabiyeler yapılacaksa: Kalıplar kullanılmadan önce una batırılır. Böylece kurabiye hamurları kalıplardan bozulmadan kolaylıkla ayrılır.
  10. Kurabiyelerinizin altının yapışmaması ve yanmaması için tepsiye mutlaka yağlı kağıt konur. Böylece pişirme sırasında ve sonrasında kurabiyeler kolaylıkla tepsiden çıkarılabilir.
  11. Fırın sıcaklığı: Kurabiyenin dışı kalın ve sert istenirse, fırının sıcaklığını önce 250 dereceye ayarlanır. Sonra içinin pişmesi için sıcaklık 180 derece düşürülür.
  12. Kurabiyelerinizin yumuşak olması için: Fırından 2-3 dakika önce alınıp üst kısımlarına parmakla bastırılabilir. Böylece üst kısımları yanmaz ve içleri pişmeye devam eder.
  13. Elmalı kurabiyelerde dikkat: Elma kurabiyeyi nemlendirir. Bunun için hamuru biraz daha sert yapılır. Ayrıca elmalı kurabiyeler fırından soğuduktan sonra çıkarılır.
YukarıYukarı