mikrofon

🍪Fındıklı Un Kurabiyesi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Fındıklı Un Kurabiyesi nasıl yapılır?

FINDIKLI-UN-KURABİYESİ

Fındıklı Un Kurabiyesi Tarifi Malzemeleri

150 gr oda ısısında yumuşak tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Bir çay bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı kavrulmuş çok ince öğütülmüş fındık

Üç yemek kaşığı nişasta

İki buçuk – üç su bardağı un

Yarım paket kabartma tozu

Yarım paket vanilya

FINDIKLI-UN-KURABİYESİ

Fındıklı Un Kurabiyesi Tarifi

  1. Yoğurma kabının içerisine tereyağı ve pudra şekeri konularak iyice çırpılır.
  2. Üzerine sıvı yağ eklenir ve karıştırılır.
  3. Unun yarısı kabartma tozu ve vanilya ile birlikte yağların üzerine eklenerek yoğurma muamelesine başlanır.
  4. Azar azar un ilave edilirken hamur kendini toplamaya başlayınca fındıklar ilave edilir.
  5. Gerekli un ilavesi ile yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamur çok fazla yumuşak olursa pişerken yayılma tehlikesi olabilir. Çok sert olursa da şekil vermek zorlaşabilir.
  6. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparılarak elde yuvarlanır. Pişirme kâğıdı konulmuş tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir.
  7. Fındıklı Un Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 165 - 170 derecedeki fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
  8. Kurabiyeler soğuduktan sonra arzu edilirse üzerlerine pudra şekeri konularak servis edilir.

FINDIKLI-UN-KURABİYESİ

Kurabiyelerin Yumuşamaması ve Bayatlamaması İçin Ne Yapılır? Taze Kalması İçin Kurabiye Nasıl Saklanır?

Mis kokulu, ağza attığınızda dağılan kıyır kıyır kurabiyeler kıvamını, tadını, tazeliğini kaybetmeden nasıl saklanır? Kurabiye tarifinin bayatlamaması için ne yapılır? Tuz ve sirke işe yarar. Kurabiye lezzetini kuvvetlendirmek ve dayanaklığını artırmak için tuz faydalıdır. Kurabiyeleri kıyır kıyır yapıp ömrünü uzatmak için elma veya üzüm sirkesi kullanılır. Bilhassa tatlı kurabiyelerdeki tuz bir çay kaşığını aşmamalı. Ayrıca yapısında süt ve süt ürünleri veya yumurta olmayan tarifler daha uzun süre dayanır. Kurabiye tarifinin yumuşamaması için ne yapılır? Kurabiye hamuru yapılırken üç - dört yemek kaşığı soğuk su ile malzemeler tam kıvamında toparlanırken daha sonradan yumuşaması da önlenir. Ayrıca kurabiyeleri içerisinde lavaş veya tortilla ekmeği olan veya tabanına ve kurabiye aralarına yağlı kağıt yerleştirilen kapaklı saklama kaplarında gün ışığından uzak bir yerde ve buzdolabında uzun süre saklanabilir. Kurabiye Nasıl Saklanır? (America's Test Kitchen)

Kurabiye ve Kuru Pastalar Farklı Yerlerde Saklanmalıdır: Farklı kurabiye çeşitleri farklı lezzetlerinin korunması ve taze kalmaları için aynı yerde saklanmamalıdır. Misal, kakaolu ve portakallı kurabiyeler aynı yere konulursa tatlarının birbirine karışıp lezzetlerini kaybedebilirler. Bu da bozulmalarının bir işareti olarak gösterilebilir.

Kurabiye ve Kuru Pastalar Soğuduktan Sonra Muhafaza Edilmelidir: Kurabiyeler henüz soğumadan saklandığı takdirde kapatıldıkları kabın içinde nemlenip buhar oluştururlar. Kurabiyeler küflenecektir.

Kurabiye ve Kuru Pastalar Uygun Kaplarda Saklanmalıdır. Kurabiyeler, şeklinin bozulmasını olabildiğince engelleyecek bir alanda saklanmalıdır. hava alan bir poşette saklanırsa neme bağlı olarak yumuşayabilirler, bu da kırılmalarını kolaylaştırır. Birbirine çarparak aşınabilir ve cazip görünümlerini kaybederler.

Yumuşak Kurabiye ve Kuru Pastalar Hava Almamalıdır: Kuru pasta çeşitlerindeki nişastanın, hava ile temas edince kristalleşerek kurur ve bayatlar. Nişasta ile yapılan kurabiyeler kapalı ve hava almayan bir kapta saklanmalıdır. Ayrıca kurabiyeleri üst üste değil yan yana dizmek gerekir. Çünkü kuru pastalar zamanla birbirine yapışabilir ki bu da görünümü bozar. Böyle saklanırsa yumuşak kurabiye ve kuru pastalar buzdolabında üç gün, derin dondurucuda ise üç ay boyunca tazeliğini korur.

Sert Kuru Pastalar Hava Almayan Bir Kapta Üst Üste Dizilerek Muhafaza Edilebilir: Sadece kuru pastanın üzerinde görüntüsünü bozacak, akışkan yapılı bir süsleme varsa arasına bir ayırıcı eklenir. Tortilla ekmeği veya alüminyum folyo işe yarabilir. Ayrıca yuvarlak, küçük kuru pastalar kavanozlarda saklanabilir.

Kuru Pasta Derin Dondurucuda Saklanır mı? Kısa sürede sunulmayacaksa saklanabilir. Evlerinizde hazırlanan kuru pasta hamuru, buzdolabında bir hafta; derin dondurucuda ise üç aya kadar saklanabilir. Kuru pasta hamuru derin dondurucuya atılmadan evvel yuvarlanıp sertleşmesi beklenir. Böylece hamur, şeklini koruyup donar. Pişirmeden önce bir gece buzdolabında tutularak çözünmesi sağlanır.

YukarıYukarı