mikrofon

Lahana Turşusu Tarifi, Kolay Beyaz Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?

Evde lahana turşusu nasıl yapılır? Lahana turşusu yaparken lahana haşlanır mı? Lahana turşusu hangi sirkeyle yapılır? Güzel lahana turşusu nasıl kurulur? Ev yapımı sirkeli sade beyaz lahana turşusu kurmanın resimli kolay pratik tarifi...

LAHANA TURSUSU TARIFI 1

Beyaz Lahana Turşusu Tarifi Malzemeleri

Orta boy turşuluk beyaz lahana (biraz sıkı olması gerekir)

Üç yemek kaşığı kaya tuzu

Bir çay bardağı sirke (türü farketmez)

Yedi - sekiz diş sarımsak

Su

LAHANA TURSUSU TARIFI 2LAHANA TURSUSU TARIFI 3

Lahana Turşusu Yapılışı Tarifi, Erimeyen Lahana Turşusu Nasıl Yapılır? Köy Usulü Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?

  1. Lahana turşusu yaparken lahana haşlanır mı? Lahana turşusu yapımında beyaz lahana yıkanarak orta büyüklükte parçalara ayrılır. Lahana haşlanmaz.
  2. Düzgün bir şekilde cam kavanoza yerleştirilir. Aralarına sarımsaklar serpiştirilir.
  3. Kavanozun boş kalmaması için uygun büyüklükte bir kavanoz seçilmelidir.
  4. Kavanozu dolduracak kadar içme suyunu bir kaba alınır. Tuzu ilave ederek eritilir.
  5. Sirke konduktan sonra bu su kavanozdaki lahanaların üzerine boşaltılır.
  6. Kavanozun ağzı sıkıca kapatılır. Kavanoz sıcak bir ortamda bekletilirse on beş gün içerisinde yenecek kıvama gelir.
  7. Servis yapılırken Lahana Turşusu'nun üzerine zeytinyağı gezdirilmesi lezzetini arttıracaktır.

LAHANA TURSUSU TARIFI 4

Lahana Turşusu Yemek Tarifi, Probiyotik Lahana Turşusu Nasıl Yapılır? ile Alakalı Diğer Hususlar ve "Kıtır Kıtır Lahana Turşusu Yapımı" Püf Noktaları

  1. Acı biber ilavesi ile acılı lahana turşusu, değişik sebzelerle birlikte nefis lahana turşuları da yapılabilir: Lahana havuç turşusu gibi... Lahana turşusu suyunda farklı tat hedefiyle de bu eklemeler yapılabilir.
  2. Haşlanmış beyaz lahana turşusu nasıl yapılır? Bir orta boy beyaz lahananın en dıştaki yeşil yaprağı alınır. Kalanı istenilen ölçülerde doğranır. Doğranan yapraklar suda haşlanır. Beş baş sarımsak soyulup ayrı bir kaba doğranır. 500 ml üzüm sirkesi, bir litre su, bir çay bardağı tuz ve yarım limon suyu bir kapta tuz eriyene dek karıştırılır. Soğuyan haşlanmış yapraklar beş litrelik bidona doldurulurken yarısına gelince sarımsakların yarısı da bidona atılır. Yaprakların kalanı bidona doldurulunca sarımsakların kalanı da en üste konulur. En son hazırlanan sirkeli su da bidona eklenir. Üç - dört günde olması beklenir.
  3. Lahana turşusu tarifleri içinde en güzel lahana turşusu tarifi sirkeli lahana turşusu tarifi midir yoksa sirkesiz ve limonlu lahana turşusu tarifi midir? Daha fazla probiyotik lahana turşusu tarifi için limon ve sirke konulmamalı mı? Olabildiğince faydalı bir gıda elde etmek üzere elden gelen gayret sarf edilmeli... Lahana turşunun faydaları nelerdir?
  4. Lahana turşusunda sindirim enzimleri ve C vitamini bulunmaktadır. Lahana turşusu, iyi bir tabii laktik asit bakterisi kaynağıdır. Fermente lahanadan oluşmuştur ve iyi bakteri çoğalmasını sağlayıp ekşi tat veren gıdalar (organik asitler) açısından zengindir.
  5. Kalp ve damar hastalıkları riskini azalması umulur: Lahana, kalp ve damar hastalıklarını engellemede büyük fayda sunan magnezyum ve potasyum mineralleri bakımından önemli bir besindir. Ayrıca fermente vasıfta olması kötü kolesterolü azaltıcı tesir eder.
  6. Sindirim sistemi rahatsızlıklarına mani olması beklenir: Lahana turşusu bağırsaklara faydalı probiyotikler ve laktik asit içerir. Bu nedenle mide bağırsak hastalıklarına mani olması umulur.
  7. Kanserli hücrelerin çoğalmasına mani olacağı varsayılır: Lahanada turşusunda yer alan izotiosiyanatlar kanserli hücrelerin çoğalmasına mani olurken lahanada bulunan antioksidanlar, bakterilerle mücadele eder. Bilhassa meme, yumurtalık ve prostat kanserlerinin oluşmasını engellemesi beklenir. Lakin bu tesirlerin varlığı lahanayı düzenli olarak menüde bulundurmayı gerektirir.
  8. Beynin fonksiyonlarını muhafaza etmesi beklenir: Lahanada bulunan B6 vitamini beyin faaliyetlerinin korunmasına yardımcı olur.
  9. Kas ağrılarını azaltması umulur: Lahana turşusunda ağrıyı azaltan organik maddeler bulunur. Devamlı tüketilmesi halinde vücutta ağrı oluşmasına mani olur.
  10. Lahana turşunun zararları nelerdir? Öncelikle tuzlu gıdaların yüksek miktarlarda tüketilmesi tansiyon hastaları için uygun olmayabilir. Lahananın yapısında bulunan maddeler tiroid bezi rahatsızlıkları olanların bu sebzeyi dikkatle tüketmesini gerektirir.
  11. Mevzu üzerinde ne çapta ilmi inceleme yapılmıştır? Bununla beraber bilime uygun olduğu iddia edilen araştırmaların istatistik neticelerinin muteber olmayabileceği iddialarına da internet üzerinden erişilebilir. Mesela: Why Most Published Research Findings Are False ve The problem with p-values
YukarıYukarı