Kıymalı Arnavut Böreği Tarifi, Nasıl Yapılır? Laknur
Kıymalı Arnavut Böreği nasıl yapılır? Kat kat ve çıtır çıtır kıvamı ile son derece davetkar bir börek. Mevsimine ve isteğe göre pırasalı, soğanlı, ıspanaklı, bal kabaklı veya peynirli olarak da yapılabilen nar gibi kızarmış, kat kat ayrılmış el açması nefis Arnavut Böreğin resimli kolay tarifi...
Kıymalı Arnavut Böreği Tarifi Malzemeleri
Dört - beş su bardağı un
İki yemek kaşığı sıvı yağ
Su, tuz
Kıymalı harç için:
250 gr kıyma
Üç yemek kaşığı sıvı yağ
Üç adet kuru soğan
Bir silme tatlı kaşığı tuz
Çay kaşığının ucuyla karabiber ve pul biber
Hamurları açmak için:
Üç yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağı
Nişasta
Kıymalı Arnavut Böreği Tarifi, Laknur - Orjinal Arnavut Böreği Nasıl Yapılır? Patriyot Böreği Nedir?
- İç malzeme olarak: Çok ince doğranan soğanlar sıvı yağda pembeleştirilir. Kıyma ilave edilir. Kavrulan kıymaya tuz ve biberler eklenir, altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
- Arnavut böreği hamuru nasıl yapılır? Unun yarısı yoğurma kabına alınır. Sıvı yağ, tuz ve su ile birlikte kalan un azar azar ilave edilerek hamur yoğrulur. Çok yumuşak olmayan bir hamur elde edilir. On beş - yirmi dakika kadar dinlendirilen hamur yirmi bezeye bölünür ve onar bezeli iki gruba ayrılır.
- Tereyağı eritilir, bir kase içinde sıvı yağ ile birleştirilir. Nişasta yardımıyla açılan yemek tabağı büyüklüğünde ilk grup bezelerin arasına tereyağı sıvı yağı karışımı sürülür. Onuncu bezenin üzerine yağ sürülmez. Diğer onlu bezeye de aynı muamele tatbik edilir.
- Birinci onlu grup merdane ile tek bir yufka halinde kullanılacak tepsiden biraz daha büyük olacak şekilde açılır. Yağlanmış fırın tepsisine kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirilir. Hazırlanan kıymalı iç harç yufkanın üzerine eşit şekilde dağıtılır. İkinci onlu grup da merdane ile tek yufka halinde açılarak kıymalı karışımın üzerine yerleştirilir. İlk yufkanın sarkan kısımları üste kapatılır.
- Elde kalan sıvı yağ ve tereyağlı karışım düzgünce böreğin üzerine yayılır. Kıymalı Arnavut Böreği önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirilir. Dilimlenerek sıcak servis edilir.
Arnavut Böreği Kıymalı Tarifi ile Alakalı Diğer Hususlar ve "Arnavut Böreği Nasıl Yenir? Patriyot Böreği Nasıl?" Püf Noktaları
- Arnavut Böreğinin Kenarları Nasıl Kıvrılır? Arnavut Böreği Kenarı Nasıl Yapılır? İlk yufkanın sarkan tarafları üste kapatılarak mesele halledilir. Diğer usulde, yufkadan katları tamamlanınca kenar kısımları taban kısmına ittirilip pişme sırasında hava almaması için büzülerek kapatılır.
- Kıymalı Boşnak Böreğinin Hamuruna Ne Konur? Boşnak Böreği Tarifi, Nasıl Yapılır? (Pita, Kıymalı: Burek, Ispanaklı: Zeljanica, Saraybosna)
- Pırasalı Arnavut Böreği Pirasali-Arnavut Böreği için pırasalı iç hazırlama: Yarım kilo civarındaki pırasa ince ince doğranır. Bir tavaya üç yemek kaşığı sıvıyağ konarak ısıtılır. Ardından pırasaları ilave edip biraz kavrulur. Sonra tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklenip karıştırılır ve pırasalar suyunu tamamen çekene kadar iyice kavrulur. Soğuması için kenara alınır.El Açması Mayalı Pırasalı Börek Tarifi, Nasıl Yapılır?
- Soğanlı Arnavut Böreği Tarifi Tencereye dört yemek kaşığı sıvıyağ konur. İnce doğranmış beş adet kuru soğan ilave edip iyice kavrulur. Kavrulan soğana bir yemek kaşığı salça eklenerek karıştırılır. Sonra tuzu ve karabiberi de ilave edip karıştırılarak ocaktan alınır.
- Arnavut böreği kaç kat olur? Buradaki tarifte iki kat olarak yapılmıştır.
- Kıymalı Pırasa Böreği Nasıl Yapılır? Pırasalar yıkanıp yeşil yeri dahil küçük yuvarlaklar halinde doğranır. İki adet soğan yemeklik doğranarak dört yemek kaşığı sıvıyağ ilave edilerek tencerede kavrulur. 200 gram kıyma eklenerek sotelenmeye devam edilir. Kıyma kavrulduktan sonra yarım kilo pırasa ilave edilir. Pırasalar iyice solunca tuz, karabiber ve pul biber damak tadına göre eklenerek kenara soğumaya alınır. Ispanaklı kıymalı Arnavut böreği tarifinde pırasa yerine ıspanak kullanılır.
- Arnavut böreği akşamdan yapılır mı? Mayalı hamur geceden yoğurulur mu? Mayalı hamur buzdolabına konulur mu? Börek hamuru akşamdan yapılır mı? Mayalı Hamur Buzdolabında Nasıl Saklanır? Hamuru ve iç harcı akşamdan hazırlanıp sabah pişirilebilir. Mayalı hamur geceden yoğurulur mu? Yumurtalı yaş mayalı hamurlar buzdolabında bir gün, yumurtasız yaş mayalı hamurlar buzdolabında iki gün, kuru mayalı hamur da buzdolabında en fazla üç gün bekleyebilir. İstenirse bezeler bir gün önceden pasta tabağı gibi açıp buzdolabına kaldırılabilir. Bu hamurları bekletirken üzerleri sıkıca kapanmalıdır. Kullanmadan en az iki saat önce çıkarıp oda sıcaklığına gelmeleri beklenir. Arnavut böreği akşamdan yapılır mı? İstenirse bir gün önceden de hazırlanabilir, aynı gün içinde sunulması gerekmez.
- Arnavut Börekleri Etli Pite: Geleneksel Arnavut mutfağında börekler en karakteristik öğünler olup, bu mutfağın sembolü haline gelmişlerdir. Genelde yardımcı yemek veya tatlı olarak sunulan börekler, ana öğün olarak da servis edilebilmektedir. Kullanılan malzemeye göre tatlı veya tuzlu olabilirler.
Pite: Birçok Arnavut tarafından Arnavutluk'un millî yemeği olarak görülmektedir. Kullanılan malzemelere göre birçok farklı çeşitte yapılabilen Pite, bir çeşit ev yapımı hamurişidir. Bunlardan en yaygın olanları Pite me Spinaq (Ispanaklı Pite), Pite me Mish (Etli Pite) ve Pite me Djath (Peynirli Pite)'dır.
Flia: Basit malzemeler kullanılarak hazırlanan, fırında ağır ağır pişirilen ve kremayla servis edilen geleneksel bir Arnavut yemeğidir. Genelde salamura sebzelerle, balla, yoğurtla veya meyve reçeliyle beraber tüketilen flia; düğünlerde, doğum günlerinde ve çeşitli kutlamalarda tercih edilmektedir.
Bakllasarëm: Genelde öğlenleri tüketilen, üzeri yoğurt ve sarımsakla kaplı olan bir çeşit hamur işidir.
Kungullur: Balkabağı, tereyağı ve tuz (bazen tuz yerine şeker de kullanılabilir) kullanılarak yapılan bir börek çeşididir. Bunun yanı sıra tatlandırmak için soğan, zeytin yağı ve yumurta da kullanılabilir. Genelde ülkenin güney kesimlerinde, özellikle de Lunxheri bölgesinde yoğun olarak yapılmaktadır.
Pırpeç: İç malzeme olarak sadece yoğurt ve yumurta kullanılan basit bir Arnavut böreğidir. Kendine özel kapama tekniği olan bu börek, pişme aşamasında yoğurdun peynir kıvamı almasından ötürü çoğunlukla peynirli böreklerle karıştırılır.
Samsa: Samsa veya Arnavutça adıyla mantija me kos; şekil olarak mantıya benzeyen, üzerine yoğurtlu sos dökülerek yenen bir börektir. Genelde içi boş olan hamurlar küçük parçalar şeklinde kesilerek tepsilere dizilip fırınlanır ve kızarana kadar pişirilir.
Petla: Bir yemek olmasının yanı sıra ayrı bir kültürü de temsil eden petla, Arnavut geleneklerine göre evlenmek üzere olan çiftler için yapılır ve dağıtılır. Petla Günü denilen özel zamanlarda yapılan bu hamur kızartması, kız evine giderken damat tarafından tepsiyle götürülür.
El Açması Mayalı Pırasalı Börek Tarifi, Nasıl Yapılır? de ilginizi çekebilir.