Sağlıklı Beslenme kategorisinde tarafından

Cevabınız

Görüntülenecek adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.

1 cevap

tarafından
Grip ile mücadelede beslenme önerileri şu şekildedir:

Doktorun önerisiyle çinko desteği almak veya çinko içeren besinleri, örneğin istiridye, organik kuzu eti, susam, kabak çekirdeği, brokoli gibi tüketmek önemlidir.

Bağışıklık sistemini destekleyen C vitamini, beta karoten ve flavonoid içeren sarı, turuncu, parlak kırmızı, sarı-yeşil sebzeler, meyveler ve baharatlar, örneğin havuç, marul, bal kabağı, ıspanak, domates, biber, kayısı, muz, greyfurt, limon, portakal, mandalina, köri, zencefil, zerdeçal tüketilmelidir.

Sistein, selenyum ve diğer gerekli vitamin ve mineralleri içeren yeşil ve yeşil-beyaz renklerdeki besinler, örneğin brokoli, karnabahar, lahana, alabaş, şalgam, su teresi, roka, hardal yaprakları, turp, sarımsak ve soğan, diyetin bir parçası olmalıdır.

Vücuttaki toksinlerden arınmak için bol temiz su ve lifli besinler tüketilmelidir.

Rafine şeker ve unlu gıdalar, işlenmiş yağlar, asitli içecekler yerine taze sebze, meyve ve kuruyemiş tercih edilmelidir.

Mürver yemişi çözeltisinin grip ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı etkili olduğu bilinmektedir.

Sebze ve organik tavuk suyu çorbanın gribal enfeksiyon belirtilerini hafiflettiği ve hastalığın daha kısa sürede geçmesine yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

Alkol ve sigara gibi maddelerden kaçınılmalı, çünkü bunlar bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebilir.

Yeterli beslenemeyen ve stresli yaşamı olan kişilere doktor tavsiyesiyle multivitamin, probiyotik ve Omega-3 preparatları kullanmaları önerilir.

Kış aylarında D vitamini eksikliğini önlemek için yumurta sarısı, peynir, tereyağ gibi süt ve süt ürünleri, somon, uskumru gibi yağlı balıklar tüketilmeli veya doktor önerisiyle takviye alınmalıdır.

Bağışıklığı güçlü tutmanın diğer yolları arasında fiziksel egzersiz, yeterli uyku, sigara ve alkol kullanmamak, kimyasallardan uzak durmak ve hijyen kurallarına uymak da bulunmaktadır. Günlük kalorilerin yüzde 20'sinin organik hayvansal ürünlerden geldiği bir beslenme düzeni, bağışıklık sistemi için önemlidir. A, B, C, D ve E vitaminleri ile kalsiyum, selenyum, çinko, magnezyum, manganez, bakır gibi minerallerin dengeli bir şekilde alınması da bağışıklık sisteminin normal çalışması için gereklidir.
...