Ev Yapımı Mahlepli Kandil Simidi Tarifi, Nasıl Yapılır?🕌☪️
Ağızda Dağılan Kandil Simidini hazır almak yerine kendiniz yapmak ve taze taze yemek ister misiniz? Kandil günlerinin vazgeçilmezi, bereketi, paylaşmayı temsil eden bu nefis lezzet evde yapılabilir mi? Kandil simidi tarifi mahlepli de olsa mahlepsiz de olsa pekmezli de olsa pekmezsiz de olsa oldukça kolay bir tariftir. Ev yapımı pastane usulü mahlepli kandil simidi tarifi...
Mahlepli Simit Tarifi Malzemeleri - Susamsız ve Susamlı Kandil Simidi İçindekiler
125 gram tereyağı
Bir çay bardağı sıvı yağ
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı kabartma tozu
Bir tatlı kaşığı mahlep
Bir yemek kaşığı sirke
Bir adet yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
Alabildiği kadar un
Süslemek için susam ve çörek otu
Mahlepli Tuzlu Kandil Simidi Tarifi - Kıyır Kıyır Kandil Simidi Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağ, yoğurt, sirke, yumurta akı, toz şeker yoğurma kabında iyice karıştırılır. Bir miktar un bunun üzerine eklenir.
- Kabartma tozu, mahlep ve yumuşamış tereyağı ilave edilerek yoğrulur. Gerekli miktarda unun katılması ile ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edilir.
- Hamurdan bir parça koparılarak tezgah üzerinde uzun şerit veya rulo haline getirilir. İki ucu birleştirilerek çok küçük olmayan yuvarlak halka oluşturulur. Bu aşamada simit büyüklükleri eş seviyede olsun isteyip de göz kararına güvenemeyenler ikiye bölme usulünü kullanabilirler. Yani kandil simiti hamurları her seferinde ikiye bölünerek istenen sayıda hamur parçası elde edilir.
- Halkalar önce iyice çırpılan yumurtaya, daha sonra geniş bir kaba dökülen susama batırılır. Önce yumurtaya batırmak veya fırçayla yumurta sürme tekniği susamların dökülmesini engellemek gayelidir. İstenirse kandil simitlerinin bir kısmı susama bir kısmı çörek otuna batırılarak süslenir. Kandil simitleri yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilirler.
- Kandil Simitleri 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
"Pastane Kandil Simidi Nasıl Yapılır?" ile Alakalı Diğer Hususlar ve Pastane Usulü Kandil Simidi Püf Noktaları
- Kandil simidinde maya var mı? Bu tarifte maya bulunmamaktadır. Mayali kitir kandil simidi de yapılabilir.
- Kandil simidinde süt var mı? Bu tarifte süt yer almaz.
- Kandil simidine yumurta konur mu? Sarısı üzerine sürülecek şekilde harca katılır.
- Mahlepsiz Kandil Simidi Mahlebin verdiği lezzet olmadan da kandil simidi yapılabilir.
- Mayali Kitir Kandil Simidi Tarifi, Yoğurtsuz Kandil Simidi, Mayalı Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır? Pastane usulünden farklıdır. Oda sıcaklığında 125 gram tereyağı, yarım çay bardağı ılık süt, bir adet yumurta akı, yarım paket instant maya, bir yemek kaşığı toz şeker geniş bir kapta karıştırılır. Üzerine bir çay kaşığı tuzla birlikte iki buçuk su bardağı un kontrollü ilave edilir ve hamur yoğrulur. İyi kıvama gelince kapağı örtülüp 45 dakika mayalandırılır. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınıp, şekillendirilir. Tepside de yarım saat mayalandırılır. Üzerlerine bir çay kaşığı pekmezle çırpılmış bir adet yumurta sarısı sürülür. Susam ve çörek otu serpilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda yirmi dakika civarında pişirilir. Dinlenince sunulur.
- Efsane Simit Tarifi Ev Yapımı Sokak Simidi Tarifi🥯 (Evde Kolay Simit Tarifi)
- Tam Buğday Unlu Simit TAM BUĞDAY🌾 UNLU SİMİT🥯
Mahlep Nedir?
Kokulu kiraz veya İdris ağacı (Prunus mahaleb) ve bu ağacın bahar olarak kullanılan meyvesidir. Doğu Akdeniz ve bazı Avrupa ülkelerinde yetişir. Tokat, Amasya, Mardin ve Çorum bölgesi dağlık alanlarında görülür. Boyu on metreye kadar ulaşabilen ve beyaz çiçek açan bir ağaçtır. Mahallî olarak keniro, endirez, endürüz, melem, yabani kiraz kokulu kiraz ağacı, adıyla da bilinir.
Meyvelerin öğütülen iç kısmı pastanelerin çörek, kek, kuru pasta ve poğaça gibi unlu mamullerine hoş koku (içerdiği kumarin maddesi sebebiyle) ve tat sağlama, gevreklik verme, bayatlamayı geciktirme maksadıyla kullanılır. Mahlebin nefes darlığı ve astım gibi solunum yolları hastalıklarında, prostat büyümesinde, hazımsızlıkta, ve şeker hastalığında faydalı olduğu düşünülür.