mikrofon

🐟SOĞAN YATAĞINDA SEBZELİ PALAMUT🧅

Soğan yatağında sebzeli palamut nasıl pişirilir, nasıl yapılır? Tavada sebzeli palamut nasıl yapılır? İşte resimli sebzeli palamut tarifi...

SOĞAN-YATAĞINDA-SEBZELİ-PALAMUT

Soğan Yatağında Sebzeli Palamut Malzemeleri

İki adet palamut

İki büyük kuru soğan

Üç adet domates

Yarım demet maydanoz

Tuz

İki yemek kaşığı sıvı yağ

SOĞAN-YATAĞINDA-SEBZELİ-PALAMUT

Soğan Yatağında Sebzeli Palamut Tarifi - Tavada Palamut Balığı Nasıl Yapılır, Nasıl Pişirilir, Tarifi

  1. Palamutlar iki santim genişliğinde yuvarlak şekilde dilimlenir, yıkanır ve süzdürülür.
  2. Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır. Domateslerden iki tanesinin kabukları soyularak ince ince doğranır.
  3. Maydanozun yarısı ile birlikte bütün malzeme hafifçe elle ovulur ve tepsinin altına döşenir. Üzerine palamut dilimleri yerleştirilir.
  4. Kalan domates ve maydanozlar balıkların üzerine serpiştirilir. Üzerine tuz ve sıvı yağ gezdirilerek yarım çay bardağı su ilavesi ile pişirilir. Soğan Yatağında Sebzeli Palamut istenirse fırına da verilebilir.

Soğan Yatağında Sebzeli Palamut İle Alakalı Diğer Hususlar ve Püf Noktaları

  1. Palamut balığı (Sarda sarda) Umumiyetle sıcak ve ılık denizlerde, hem kıyı hem de açıkta bölgelerde yaşayan kemikli bir balık türüdür. Büyük ve keskin dişlerle dolu olan ağzı, torpil veya füze şeklindeki bedeninin ucundadır. Sırtlarının çoğunlukla mavimsi rengi, yanlara doğru gidildikçe karında gümüşi beyaza haline gelir. Sırtlarından başlarına doğru siyaha yakın koyu renkte birçok şerit yer alır. Büyük sürüler oluşturarak mevsimlik uzun göçler yaparlar. İlkbahar aylarında Karadeniz'e giden palamut, sonbahardan itibaren kışlamak gayesiyle Marmara Denizi'ne, Çanakkale'ye, Ege ve Akdeniz'e doğru gider. Lakerdas, tavası, ızgara ve buğulaması yapılır. Avlanma minimum boy uzunluğu kanuni sınırlamalara göre yirmibeş santimetredir.
  2. Palamut balığının taze olduğu nasıl anlaşılır? Solungaçların rengi kan kırmızı ise balığın tazeliğine hükmedebiliriz. Teferruatlı malumat için BALIK MEVSİMİ GELDİ".
  3. Palamut balığı isimlendirmesi: Palamut türü balıklar uzunluklarına göre isimlendirilir. Ancak bu konuda bir standart ve balıkçılar arası kesin bir mutabakat bulunmamaktadır. Farklı kaynaklarda uzunluklarına göre değişik adlandırma yapılmaktadır. Bir kaynakta palamut vonozu (12–16 cm), kestane palamudu (16–22 cm), çingene palamudu (22–28 cm), palamut (28–35 cm), torik (40–45 cm), sivri (45–55 cm), altıparmak (55–65 cm), piçuta (65 cm ve üzeri) ve zindandelen (70 cm ve üzeri) olarak sınıflandırılır. Başka bir kaynakta 10 santime kadar “Vonoz” – “Gaco”; 10 - 25 santim arası “Kestane Palamudu”; 30 - 35 santim “Çingene Palamudu”; 40 - 45 santim "Palamut”; 50 - 55 santim "Altıparmak”; 60 - 65 santim "Torik"; 65 - 70 santim "Zindandelen”; 70 santim ve üstü ise “Peçuta” olarak isimlendirilir. Daha başka bir eserde 20 cm ye kadar palamut vanozu, 20–30 cm arası çingene palamutu, 31–40 cm arası palamut, 40–50 cm arası kestane palamutu, 51–60 cm arası torik, 61-65 arası sivri, 65–70 cm arası altıparmak, 70 cm den büyük zindandelen olarak gruplandırılır. Görüldüğü gibi palamut için biri 28-35 cm, öbürü 40-45 cm, diğeri 31-40 cm diyor. Başka kaynaklarda daha da farklı uzunluk gruplamaları olabilir.
  4. Soğan doğrarken gözlerin yaşarmaması için ne yapılır? Soğan doğrarken gözlerin yaşarmasına mani olmak ve kabuklarının daha kolay soyulmasını sağlamak için doğramaya başlamadan önce soğanları on beş - yirmi dakika kadar buzlukta bekletmek işe yarayabilir.
YukarıYukarı