mikrofon

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

Gül Reçeli ve Gül Mayası Nasıl Yapılır?🌹

Kızarmış ekmeğin üzerine nefis bir kaymakla sürülen gül reçeli kadar davetkar ne olabilir? Kahvaltı sofralarında aranan bir lezzet olan reçeli, lezzetli yapan tadı kadar mis kokusudur. Hemen her meyvenin, pek çok çiçeğin kendine has bir aroması vardır. Gül, dikenine katlanmaya razı olunacak kadar efsanevi bir rayihaya sahiptir. Bu muhteşem parfümlü meşhur Isparta gül reçeli nasıl yapılır? Gül yaprakları ile neler yapılabilir? Gül Reçeli hazırlamak zor mu? Gül mayası denilen, gül reçeli ve şerbeti için kullanılacak gül şerbeti konsantresi nasıl yapılır? İşte "Evde gül reçeli nasıl yapılır? Gül mayası evde nasıl yapılır? Gül mayası ile gül reçeli nasıl yapılır? Taze ve kuru gül yaprakları ile reçel nasıl yapılır?" diyenlere gül reçeli yapmanın püf noktaları...

GUL RECELI ve GUL MAYASI 6

Gül Reçeli Malzemeleri - Isparta Gül Reçeli Tarifi İçindekiler - Gül Reçeli Yapımı Nasıl Olur?

250 gr reçellik kokulu gül çiçeği (kırmızı veya pembe)

Bir kg toz şeker

Bir - iki parça limon tuzu ve bir limonun suyu

İki su bardağı su

GUL RECELI ve GUL MAYASI 10GUL RECELI ve GUL MAYASI 2GUL RECELI ve GUL MAYASI 1GUL RECELI ve GUL MAYASI 3GUL RECELI ve GUL MAYASI 5GUL RECELI ve GUL MAYASI 9GUL RECELI ve GUL MAYASI 8

Taze Gül Reçeli Nasıl Yapılır Tarifi? En Kolay Gül Reçeli Nasıl Yapılır? Gül Mayası ve Gül Reçeli Tarifi, İsparta Gerçek Gül Reçeli Nasıl Yapılır? Gül Marmelatı Yapılışı - Gül Reçeli Mayası Nasıl Yapılır? Gül Marmelatı Nasıl Yapılır?

  1. Gül Mayası Nedir ve Reçellik Gül Mayası Nasıl Yapılır? Gül Mayası Nasıl Elde Edilir? Reçellik gül nasıl saklanır? Reçellik gül nasıl temizlenir? Gül çiçeği yaprakları (petal) ayıklanır, bol su ile iyice yıkanır. Tomurcuklara girmiş bulunabilecek böcek, karınca ve tozlardan arındırılır, suyu süzgeçle süzülür. Gülün kokusunun korunması için yıkama esnasında gül yapraklarının suda uzun süre bırakılmaması ve hasar görmemesi gerekir. Bir tencereye konulan gül yapraklarının üzerine iki - üç yemek kaşığı toz şeker ve limon tuzu ilave edilir.
  2. Ovulup ezilerek gül yaprağı parçalarının şekerle iyice özleşmesi sağlanır. Şeker eriyip, gül yapraklarının rengi ve kokusu çıkana kadar gerekirse elle iyice yoğrulup karıştırılır. Gül Mayası adı verilen bu harç cam bir kavanoza konulup ağzı kapalı olarak buzdolabında istenildiği kadar tutulabilir. Gül Mayası Nasıl Kullanılır? Korunan bu gül mayası daha sonra gül reçeli yapma maksadıyla malzeme olarak kullanılır. Bu mayadan istenirse kurabiye, pasta ve kek gibi hamur işleri ve tatlı yapımında yararlanılır. Gül Şurubu ve Gül Şerbeti yapımında da bu maya kullanılır. Şerbet için suda eritilen maya süzülerek istenen ölçekte su ve şeker katılıp karıştırılarak sunulabilir. Maya hazırlandıktan sonra ilk kullanım öncesi bir kaç gün bekletilirse daha iyi olur, en azından akşamdan yapıp ertesi gün kullanmakta fayda var.
  3. Mayalı Gül Reçeli Nasıl Yapılır? Gül Reçeline Ne Kadar Şeker Konur? Tencereye bir kilo toz şeker ve su konulur. Şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Kaynamaya başlayınca hazırlanan gül mayası ilave edilir.
  4. Gül reçeli kaç dakika kaynar? Kısık ateşte reçel pişirilir. Fazla kaynatmaya gerek kalmadan balı koyulaşınca şekerlenmemesi için limon sıkılır. Bir - iki dakika daha kaynadıktan sonra altı kapatılır. Reçelin asıl kıvamının soğuyunca ortaya çıkacağı dikkate alınmalıdır.
  5. Ilındıktan sonra temiz ve kuru kavanozlara boşaltılır. Gül Reçeli soğuduktan sonra ağzı kapatılarak buzdolabında değil, ancak serin, kuru ve doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde muhafaza edilir. Uzun süre saklanması için ise sıcak halde kavanoza konulup kapağı sıkıca kapatılıp ters çevrilerek vakumlama tekniği uygulanabilir.

"Kokulu Gül reçeli nasıl yapılır?, Gülden Nasıl Reçel Yapılır?, Gül Mayası Hazırlanması, Cilt İçin Gül Mayası Nasıl Yapılır? Kuru Gül Yaprağından Reçel Nasıl Yapılır? Pembe Gül Reçeli Nasıl Yapılır" ile Alakalı Diğer Hususlar ve "Gül Konservesi Nasıl Yapılır? Hazır Gül Suyundan Şerbet Nasıl Yapılır?" Püf Noktaları:

  1. Gül reçeli neden acı oldu? Gül Şerbeti neden acı olur? Acı olmayan gül reçeli tarifi Gül mayasını yapmadan önce gül çiçeği yapraklarının (petal) en ucundaki beyaz kısımları teker teker bir makasla kesilerek atılırsa acı tat oluşması engellenebilir. Gül yapraklarını parmakların ucuyla üstten düzgün halde tutup sapından dağılmayacak biçimde ayrılır ve eldeki yapraklar dağıtılmadan tutulursa beyaz dipleri bir kerede kesilebilir. elbette beyaz kısımlar öncesinde yer alan sert sarı kısımları da atılır. Bazıları reçelin bütününe ilave olacak bu kekremsi buruk tadı tercih ederek gül yaprağının tamamını kullanır. Peki "Gül reçeli acı olursa ne yapılır?" Bu şekilde kullanmak, acı olmayan gül reçeli yapıp karıştırmak veya hiç kullanmamak dışında daha iyi bir çare bilenler yorumlarda paylaşabilir.
  2. Gül Reçeli Kıvamı Piştiğinde diğer reçeller kadar kıvamlı olmaz, sulu olur. Katılaşsın diye kaynatılırsa, gül yaprakları iyi solar. On beş - yirmi dakika kaynattıktan sonra altı kapatılır. Durdukça koyulaşır ve reçel kıvamına gelir. Güzel bir renk alıp yapraklar pişince altı kapatılır. şekerlenmesini önlemek üzere kapatmak üzereyken yarım limon sıkılır veya birkaç adet limon tuzu atılır.
  3. Gül yaprakları yanında siyah kısımları çıkarılmış gelincik çiçekleri de eklenerek güzel bir renk elde edilebilir.
  4. Değişik bir lezzetle ev yapımı gül reçeli nasıl yapılır? Farklı bir aroma ve lezzet için pişme tamamlanmak üzere iken bir kaç adet karanfil ilave edilebilir.
  5. Gül reçeli ekmek veya kızarmış ekmekle beraber yanında kaymakla sunulabilir. Yaz kahvaltılarında olduğu kadar kışın kar yağarken yenmesi de farklı bir lezzettir.
  6. Gül mayası ne kadar saklanabilir? Buzdolabında bir yıl bozulmadan kaldığı sabittir. Yapım şekline bağlı olarak en az bir ay buzdolabında muhafaza edilebilir.
  7. Gül reçeli farklı pişirme teknikleri Şerbet ve yapraklar aynı anda ne sebeple kaynatılmıyor? Şeker ve su yapraklarla kaynatılırsa, şerbet olması çok uzun sürer ve yapraklar iyice ölür. Yukarıdaki usulde önceden şekerle su kaynatılır. İstenen renk, koku, lezzet ve kıvamı elde etmek için tatlılara hazırlanan şerbet gibi şerbeti önceden kaynatılıp hazırlanır. Sonra hazırlanan gül mayası konulur. 15- 20 dakika kaynatılır. Limon veya limon tuzu ilave edilir. Karanfil konulup altı kapatılır. Serin güneş almayan bir yerde saklanırsa çok uzun süre şekerlenmez. Bazıları limon suyunun gülün koku ve renginin suya çıkmasını sağladığı için limon suyunu daha erken ilave etmeyi tercih eder.
  8. Ölçü tartı yoksa: 25 kadar gül için dört su bardağı şeker kullanılabilir.
  9. Gül Reçeli neden şekerlenir? Gül Reçeli kıvamı, şekeri dengeli değilse veya saklama yeri iyi değilse gül reçeli şekerlenebilir. Reçelin Şekerlenmesi Nasıl Önlenir? Gül Reçeli Nasıl Saklanır? Gül reçeli buzdolabında şekerlenebilir. Doğrudan güneş ışığı almayan buzdolabı dışında serin yerler, cam kavanozlarda kapağı kapalı bir şekilde reçellerin saklanması için en ideal muhafaza alanlarıdır. Reçelin kapağı açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza edilir. Reçellerin şekerlenmesine mani olmak için reçel kaynatılırken fazla su konulmamalıdır. Yani reçelin kıvamlı olması önemlidir. Ne fazla sulu ne de yoğun kıvamlı olmalıdır. Kıvamı anlamak için reçelin şurubu kıvamlanmaya başlayınca bir çay kaşığı ile alınan reçel bir tabağa damlatılır. Damlatılan reçelin şekli bozulmadan kalırsa reçel kıvam almıştır. Bunun tanında, reçel pişerken oluşan köpüklerin alınmalıdır. Ocağı kapatmaya yakın limon tuzu veya limon suyu eklenir birkaç dakika kadar kaynatılır. Reçelin şekerlenmesini ve küflenmesine mani olmanın başka bir püf noktası ise, kavanozlara reçelin sıcak olarak konulup kavanoz kapakları reçel soğuyunca kapatılmasıdır. Reçel yapımında tahta kaşık yerine kullanılan çelik kaşığın reçelin şekerlenmesine yol açtığı iddiasını henüz doğrulayamadık. Meyvelerin taze olması genel kaidedir. Ayrıca reçel yapılırken çok uzun süre kaynatılırsa kristalleşme olabilir. Reçel şekerlenirse ne yapılır? Şekerlenmiş reçeller nasıl kıvamlı reçele dönüştürülür? Bir tencereye su konur, daha sonra şekerlenmiş reçel kavanozu bu suya bırakılarak kısık ateşte reçel çözülene kadar beklenir ve çözülünce ocak kapatılarak reçel kavanozu çıkartılır. Böylece şekerlenmiş gül reçeli eski kıvamına döner. Düşük bir ihtimal de olsa işe yaramaması halinde az bir miktar su ilavesiyle tekrar kaynatılır. Bir miktar yoğunlaşarak normal hale gelir. Fazla şekerlenme varsa bir kilo reçele birkaç damla limon suyu ve bir çay bardağı su ilave edilerek kısa bir süre kaynatılır.
  10. Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır? Kurutulmuş Gül Yaprağından Reçel Nasıl Yapılır? Kurutulmuş Gülden Reçel Nasıl Yapılır? Kuru gülden reçel nasıl yapılır? Bir tencereye dört su bardağı toz şekerle üç su bardağı su birlikte alınıp, şeker eriyene kadar karıştırılırken ısıtılır. Yüz elli gram kadar kuru katmerli gül yaprakları temizlenmesi için bir sudan geçirildikten sonra bu şerbete eklenir. Ocakta orta hararette kaynayana kadar bekleyip kısığa alınır. Bu şekilde reçel kıvamı oluşuncaya kadar kaynatılır. Bir - iki parça limon tuzu ve yarım limonun suyu ilave edilir. Bir kaç dakika daha kaynatılıp ocak kapatılır. "Kurutulmuş gül reçeli nasıl yapılır?" derken "Kurutulmuş gül reçelı acımsı olurmu?" suali akla gelir. Bu hem gülün cinsi hem de gül de atılması gereken kısımların atılıp atılmaması ile alakalıdır. Kurutulmuş gül reçellik gül değilse veya beyaz ve sarı kısımları atılmadıysa acı olabilir.
  11. Her çeşit gülden reçel olur mu? Pembe gülden reçel olur mu? Sarı gülden reçel olur mu? Kırmızı gülden reçel olur mu? Reçellik gül hangisidir? Gül reçeli hangi gülden yapılır? Hangi güllerden gül reçeli yapılır? Reçel yapımında kullanılacak güller ilaçlanmamış, tabii olmalıdır. Esas olarak pembe ve açık pembe, katmerli, kokan güllerden olur. Solmak üzere olan güller kullanılmamalıdır, acılık verebilir. Her kokulu pembe gülden reçel yapılmaz. Sarı gül reçeli de yapılabilir. Öncelik pembe Isparta güllerinde olsa da tadı ve kokusu güzel olan güller reçel için adaydır. Kokusu varken yaprağı yendiğinde tadı da acı değilse yapılma ihtimali vardır. "Reçel yapılan gül hangisi? Her gülden reçel olur mu? Hangi güllerden reçel yapılır? Gül reçeli nasıl gülden yapılır? Gül şerbeti ve reçeli nasıl yapılır?" Teferruat için GÜL🌹 ŞERBETİ TARİFİ (Osmanlı Mutfağı)🥤 "Gül reçeli hangi gülden olur?" Kalın yapraklı güllerden yapılır ve/ veya yeterince ovulmaz veya pişirilmezse yerken gıcır gıcır ağza gelebilir. Kokusuz Gülden reçel olur mu? Olur da ne işe yarar? Reçeli farklı kılan o koku, o rayiha yoksa...
  12. Isparta da yetişen gül çeşitleri Türkiye'de 24 gül türü bulunmasına rağmen gül yağı üretmek gayesiyle kullanılan ve kültürü yapılan tür Isparta Gülü, Yağ Gülü, Sakız Gülü ve Şam Gülü veya Pembe Yağ Gülü denilen Rosa damascena Mill.'dir. Bu gül türünün Rosa gallica L. ile Rosa phoenicia Boiss. türlerinin bir melezi olduğu sanılmaktadır. Isparta Gülü 1.5-3 m arasında boylanan, pembe renkli, yarım katmerli ve kuvvetli kokulu çiçekler açan, çok yıllık, dikenli ve kışa dayanıklı bir bitkidir. Gövdesi silindir biçimli, içi dolu, esmer renkli, çok dallı ve dallar çok sayıda irili ufaklı sert dikenlerle çevrilidir. Yapraklar yumuşak yapılı ve ince tüylerle kaplıdır. Çiçekleri hafifçe sarkık, az ya da çok koyu pembe renkli olup bazen tek tek bulunurlarsa da genellikle salgı tüyleri taşır. Yağ gülü; mutedil iklim isteyen, etrafı açık, havadar, bol ışıklı arazilerde ilkbahar aylarında kurak, don ve kırağı gibi iklim olayları olmayan, çiçeklenme zamanı ise çiğ düşen iklimleri sever çünkü çiğ yağ gülünde yağ verimini artırmaktadır. Kaynak
  13. 1 kg kırmızı gül reçeli nasıl yapılır? 1 kg güle ne kadar şeker konur? Gül miktarı bir kilo ise yukarıdaki ölçülerin dört katı tatbik edilir.
  14. İsparta gül fidanı fiyatları Mayıs 2020 itibariyle internette 25TL-30TL civarındadır.
  15. Gül Reçeli Faydaları Nelerdir? Gül Reçeli Ne İşe Yarar? Hafızayı ve görme yeteneğini geliştirir. Sindirim sürecinde yardımcı olur Uyuşukluk, kaşıntı, iltihap ve kızarıklığı giderir. Toksinleri giderir ve kanı temizler. Kabızlık, asitlik, gastrit ve hazımsızlığın giderilmesine yardımcı olur. Hafızayı ve görme yeteneğini geliştirir Sindirim sürecinde yardımcı olur Uyuşukluk, kaşıntı, iltihap ve kızarıklığı giderir. Toksinleri giderir ve kanı temizler. Kabızlık, asitlik, gastrit ve hazımsızlığın giderilmesine yardımcı olur. Kaynak
  16. Şekersiz Gül Reçeli Nasıl Yapılır? Şekersiz Gül Reçeli Yapımı Gül Reçeli Tarifi, Organik Gül Reçeli Yapımı Tatlılık sağlamak için üç su bardağı elma suyu bir tencereye alınıp rengi değişinceye kadar kaynatılır. Yüz gram kadar gül yaprağı ilave edilir. Ocağın kısılarak gül rayihasının elma suyuyla birleşmesi beklenir. Üç yemek kaşığı şekersiz hazırlanmış pekmez ve bir tatlı kaşığı limon tuzu eklenerek kısık ateşte kıvamlanana kadar pişirilip ocak kapatılarak soğumaya bırakılır. Bunun dışında ana tarifteki şeker miktarı daha az kullanılmak istenirse daha sulu bir kıvam olurken küflenme ihtimali artar. Bu sebeple az şekerli olarak yapılan reçeller kısa sürede bitirilebilecek kadar çok küçük kavanozlarda vakumlanmış olarak saklanması daha doğrudur.
  17. Gül Mayası Suyu Ne İse Yarar? Yemediğini cildine sürmeyen Osmanlı’nın miraslarından biri de hususi reçetelerle hazırlanan gül mayasıdır. Şifalı gücü ve harika kokusuyla asırlardır güzelliğin sembolü olmuş gül tıp alanında da tedavilerde yer alırdı. Gül mayası paraben ve parafin ihtiva etmeyen tamamen bitki kaynaklı formülüyle de dikkat çekiyor. Gül mayası nedir nasıl yapılır? Cilt için gül mayası nasıl yapılır? Esansiyel yağlar ihtiva eden gül mayası, "Rosa Damascena” denilen gül türünden hazırlanıyor. Cilt için gül mayası, gül yağı imali esnasında ayrışan yağlı ve bulanık suyun (mayanın) bire bir nispetinde damıtılması ve zemzem suyu ile karıştırılması neticesinde elde edilir. Yani gül yapraklarının suya bırakmış olduğu doğal esanstan hazırlanan bir sudur. Gül mayasında gül suyuna göre daha fazla gül yağı esansı vardır. Gül mayasının faydaları nelerdir? Gül mayası, yaşlanmayı geciktirir, zehirlerin atılmasını sağlar, serinletici ve ferahlatıcı bir tesirdedir. Gül mayası cildi nemlendirir, besler, tamir edilmesine ve sıkılaşmasına yardımcı olur. Kullanıldığı bölgelerdeki dokuları gerginleştirir. Gül mayası; alerjiler, tiroit bazlı rahatsızlıklar gibi birçok sıkıntıya yol açan kimyevi mamullerin aksine tamamen tabii bir yapıya sahiptir. Öyle ki bu muhtevası ile bazı gıda ve tatlılarda aroma olarak dahi kullanılabilir. Gül Mayası yüze nasıl uygulanır? Gül Mayası, sabah ve akşam temiz cilde sıkılarak uygulanıyor. Ardından kuruması beklenir.
  18. Gulkand (gulqand, gulkhand; Farsça: گلقند) Hint - İran' bölgesinden geldiğine inanılan gül yapraklarından (petal) oluşan tatlı bir konservedir. Adı, gul (gül) ve kand (şeker veya tatlı) olarak ayrılan Farsça ve Arapça bir kelimedir. Güneşte gül reçeli tekniği ile hazırlanır: Gül yaprakları ile şekeri kapalı kavanozda güneşe maruz bırakarak elde edilir. Gülkand, evde çok uğraşılmadan hazırlanabilen, hazırlaması kolay bir lezzettir. Gerekli olan tek şey Şam gülü yaprakları ve şekerdir. Gül yaprakları yıkanır ve ardından bir havlu ile hafifçe kurutulur. Ardından, yapraklar ve şeker dönüşümlü olarak kapaklı temiz bir cam kavanoza yerleştirilir. Bu kavanoz her gün en az altı saat güneşte tutulur ve yapısını korumak için hafifçe karıştırılır. Bir aylık bir süre içinde, Gulkand, yoğun, şekerli bir konsantre haline geldiğinde tüketilmeye hazırdır. Kakule tohumları gibi bazı ek malzemeler serinletici vasfını geliştirmek için Gulkand kavanozuna konabilir. Kaynak, Kaynak2 Bizde de tatbik edilen ve bazıları için en güzel gül reçeli tarifi olan güneşte gül reçeli usulünde gül yaprakları limon tuzu ve az şekerle ovalanıp üzerine su ilavesiyle kavanozlanıp, güneşte bekletilir. Bir ay sonra tülbentten süzülüp şişelenen gül suyu sade veya şeker ilavesi ile kullanılabilir.
  19. Tencerede Gül Suyu Damıtma "Isparta gülü ile neler yapılır?" derken gül suyu da akla gelir. Bir tencerenin ortasına ısıya dayanıklı bir tas konulur. Tencerenin kenarlarına gül yaprakları, yaprakların üzerine tas seviyesini geçmeyecek kadar sıcak su konularak ocağın üzerine alınır. Yaprakların su altında kalması için üzerine bastırılabilir. Tencerenin kapağı ters olarak kapatılır. Buharlaşan gül suyu damlacıkları kapakta birikir ve ortadaki tencere tutacağı vasıtasıyla kasenin içine akar. Sonra dezenfekte edilmiş temiz bir kavanoza konularak muhafaza edilebilir. Bu damıtılmış gül suyu cilt bakım malzemesi olarak da kullanılabilir.
  20. Isparta Gül Reçeli Fiyatı, Isparta Gül Reçeli Satış Eylül 2021 itibarıyla internette kırmızı rengini mor havuç suyundan alan Isparta Gül Reçeli 2 kg Özgıda 45,99 TL. Organik gül reçeli olarak Organik Ev Yapımı Gül Reçeli 1400 gramı 41,89 TL olarak satılmaktadır. Gül Reçeli Migros'ta Tamek Gül Reçeli 380 G olarak 10,95 TL'dir. Isparta en iyi gül reçeli markası olarak tecrübelerini paylaşmak isteyen değerli okurlar yorumlar kısmını kullanabilir.

GUL RECELI ve GUL MAYASI 4GUL RECELI ve GUL MAYASI 7

Kurutulmuş Gül Yapraklarından Ne Yapılır? Gül Reçeli Faydaları

  1. Kuru gül yaprakları, lokum kaplama mamulü olarak lokum dışını kaplamakta kullanılır. Gıdalarda aroma, renk veya koku verici olarak kullanılır. Hazır paketlenmiş aşure harçları içinde, tatlı, puding ve çikolata içerisinde, Gül çayı olarak veya çay karışımları içinde, ilaç ve tedavi ürünü olarak sağlık sektöründe, bisküvi kek gibi mamullerin içinde kullanılabilir.
  2. Nefis Bir Gül Reçeli: Teferruatı yukarıdadır.
  3. Doğal Cilt Temizleyici: Toz haline getirilen kuru gül yaprakları su ile bir macun haline getirilir, biraz ham bal eklenerek ev yapımı bir cilt temizleyici yapılabilir. Bununla yüze hafifçe masaj yapılır ve 15 dakika sonra yıkanır.
  4. Gül İnfüzyon Yağı: Bir kavanozu kurutulmuş gül yaprakları ile doldurup iki santim üzerine kadar zeytinyağıyla iyice kaplanırsa bir yıl dayanacak bir infüzyon yağı elde edilir. Karıştırılır, birkaç günde bir çalkalanarak altı hafta karanlık bir yerde saklanır. Daha sonra yaprakları süzülerek yağ kullanılır.
  5. Ev Yapımı Potpuri: Tarçın çubukları, kurutulmuş zencefil veya vanilya gibi tamamlayıcı kokularla kuru gül yaprakları harmanlanarak çorap çekmecelerine, nevresim dolaplarına, banyoya, daha iyi bir uyku için küçük bir kesede yastığın altına konulabilir.
  6. Gül Suyu: Cildi yumuşatıp zihni rahatlatan gül suyu yapmak için gereken gül yaprakları ve kaynak suyudur.
  7. Banyo Tuzları: Sıcak bir banyoda kullanmak üzere bir bardak Epsom tuzu, bir avuç kurutulmuş ve ezilmiş gül yaprağı ve yarım çay bardağı deniz tuzu ile birkaç damla gül esansiyel yağı karıştırılır ve bir kavanozda saklanır. Kullanmak için pamuklu bir torbada veya bir çorabın içinde küvetin içine konur.
  8. Ev Yapımı Gül Çayı: Menstruasyon krampları ve ishali hafifletmek üzere Ayurveda tıbbında Gül çayı kullanılır. Kurutulmuş gül yapraklarının üzerine kaynar su eklenip bardağın üzeri kapatılır ve üç saat bekletilir.
  9. Tabii Yara iyileştirici: Gül güçlü bir antiviral, antibakteriyel ve antiseptik ajandır. Bahçede çalışırken küçük bir kesik olursa yaraya gül yaprağı sürülürse iyileşmeyi hızlandırır.
  10. Boğaz Ağrısına Karşı: Soğuk algınlığında boğazı hızlıca toparlamak için kullanılır: Taze gül yaprakları bir kavanoza konur ve üzerine bal dökülür. Tahta kaşıkla karıştırılır ve dolapta en az altı hafta bekletilir. Boğaz ağrısı için, bu baldan bir kaşık sıcak çaya konur.
  11. Yemekleri Zenginleştirir: Sıcak yemeklerden tatlılara kadar her süsleme için gül yaprakları harikadır. Süslemenin de ötesinde Antepin güllü yaprak sarması gibi yemeklerde daha mühim rollerdedir.
  12. Doğal Güneş Kremi ve Güneş Yanığı: Gül yaprakları, C vitamini açısından zengin ve cilt için güneş korumasını geliştiren güçlü bir antioksidandır. Yüze gül suyu veya gül esansı ile yağlanmış ürünler tatbik etmek, cildin korunmasını kuvvetlendirir ve güneş kaynaklı serbest radikal hasarına karşı kısmi koruma sağlar. Güneş yanığı halinde cilde gül suyu püskürtmek rahatlatabilir.
  13. Gül Yaprağı Sirkesi Gül yapraklarıyla dolu bir kavanozun üzerine sirke dökerek gül yaprağı demlenmiş sirke yapılır. Serin ve karanlık bir yerde birkaç hafta demlenmeye bırakılır ve süzülür. Elde edilen sıvı saç durulama, güneş yanığı için serinletici bir çiçek spreyi, banyo suyu ilavesi veya salata sosu olarak kullanılabilir.
  14. Gül Çelikleme Nasıl Yapılır? Gül Nasıl Çoğaltılır? Gül çoğaltmada üç farklı usul vardır. Tohum, çelik ve aşılama. En çok kullanılan yöntemlerden biri de çelik yöntemidir. Kişiler çelik yöntemiyle güllerin daha kolay ve hızlı çoğalmasını sağlayabilir. Sağlıklı gül çoğaltma yöntemleri arasında, en çok tercih yöntemdir. Gül Hangi Ayda Çoğaltılmalıdır? Kasım ayında başlanarak, Mart ayı sonuna kadar gül çoğaltılabilir. Gül Dalı kaç günde Köklenir? Takriben üç ay sonra köklenme tamamlanır. Lakin köklerin iyice gelişmesi beklenmeli ve kışa girerken bahçeye dikilmelidir. Gül dalından ne zaman dikilir? Gül fidanı dikimi için en uygun zaman ve hava şartları Mart ve Nisan aylarıdır. Gül köklendirme ne zaman yapılır? Kasım ayında başlanarak, Mart ayı sonuna kadar gül çoğaltılabilir. Güller için en uygun zaman Kasım ayıdır. Gül nasıl Çimlendirilir? Gül tohumu nasıl ekilir? Gül tohumunu aldıktan sonra nemlendirmek için iki- üç gün suda bekletilir, ardından bol suda yıkanıp kabuklarından arındırılır. Tohumları bir kavanoza koyup 3-5 derece ısıda bekleterek perlitleme yapılır. Sonra tohumları gazete kağıdına dökülür. Gül çelikleme ne zaman yapılır? Çelikleme ne zaman yapılır? Çeliklerin alım zamanı, büyüme mevsiminin sonlarına doğru, umumiyetle Ağustos ayı ve kısmen Eylül başlarıdır. Yarı odunsu çelikler 7.5-15.0 cm uzunlukta tepeye yakın kısımlardaki yapraklar bırakılıp, köklendirme ortamına girecek olan kısımlarınkiler uzaklaştırılarak yapılır. Ekim ayında gül dikilir mi? Gül hangi ayda dikilir, gül ne zaman ekilir? Ekim ayı gül ekme zamanıdır. Ancak kışın çok soğuk geçtiği sert iklimli bölgelerde baharda, havanın ısınmasına göre mart ya da nisan aylarında ekmek daha isabetli olur. Gül çeliği suda köklenir mi? Nemi koruması sapın daha kolay köklenmesini temin eder. Daha sonra ise gül sapını bu suya koyup bardak karanlık veya gölge bir yerde bekletilir. Daha kolay köklenmesi için gül sapının üst kısmına nemli pamuk sarılabilir. Bir süre sonra saplar köklenir.
  15. Un Tarhanası Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Tarhana Tarifi, Nasıl Yapılır?, 🥣Tarhana Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?🍲
YukarıYukarı