mikrofon

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

Kamkat Reçeli Nasıl Yapılır? Tarifi (Kumkuat, Altın Portakal)

Kamkat reçeli nasıl yapılır? Kamkattan reçel yapılır mı? Kumkuat (kumkuat, kumkat, kumquat, komquot, kamkad, altın portakal, süs mandalinası, süs portakalı) nedir? Kamkat ağacı nedir? Portakal renginde, limon şeklinde, bergamot kokusunda ve incecik hoş kokulu kabuğuyla yenebilen tek narenciye cinsidir. Narenciyenin küçük mücevheri bu meyve, balkonlarda, kapalı mekânlarda dekoratif amaçlı süs bitkisi olarak yetiştiriliyor. Meyveleri cinsine göre değişerek Ocak-Mayıs aylarında yeme olgunluğuna ulaşmaktadır. Kamkatlardaki C vitamini ve bitki bileşikleri bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olabilir. Obezite, kalp hastalığı, tip 2 diyabet ve bazı kanserlere karşı korumaya yardımcı olabileceği düşünülmektedir, lakin insan üzerinde daha fazla araştırılmasına ihtiyaç vardır. Kamkat ile neler yapılır? Marmelat, şekerleme, meyve suyu ve reçeli yapımında kullanılan kamkat kek, pasta, kurabiye, sos ve salatalara da katılabilir. Meyveleri tutulunca kamkatın kokusu uzun süre elde kalır. Ticari olarak Akdeniz ve Ege’den diğer bölgelere gönderilen “Gold orange” (altın portakal, küçük mücevher) olarak bilinen bu minik sevimli portakalların kabuğu tatlı içi ekşimtıraktır. Yenildiğinde kokusu ve tadı uzun süre damakta kalan yoğun aromalı, hafif ekşimsi tatlı bir kamkat reçeli (kolay kumkuat reçeli) yapmanın zamanı geldi. "Kamkat reçeli nedir? Kumkuat reçeli nasıl yapılır? Kumkuat acısı nasıl çıkar?" diyenlere işte bu minyatür güzel turunçgilin leziz ve hoş kokulu reçelinin resimli kolay tarifi…

KAMKAT Kumkuat Altin Portakal RECELI 1

Ev Yapımı Kamkat Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

Bir kg kamkat meyvesi

Altı su bardağı toz şeker

Üç su bardağı su

Yarım limonun suyu

İki - üç parça limontuzu

Beş – altı adet karanfil

İstenirse bir çay kaşığı tereyağı

KAMKAT Kumkuat Altin Portakal RECELI 2KAMKAT Kumkuat Altin Portakal RECELI 3KAMKAT Kumkuat Altin Portakal RECELI 4KAMKAT Kumkuat Altin Portakal RECELI 7KAMKAT Kumkuat Altin Portakal RECELI 6

Evde Kamkat Reçeli Tarifi (Kumkuat, Kumkat, Süs Portakalı) - Altın Portakal Reçeli Nasıl Yapılır? Kumkuat Reçeli Tarifi -Kamkat Meyvesi Reçeli Nasıl Yapılır?

  1. Kumkuatlar temizlenir varsa çürükler ayıklanır. Baş kısımdaki yeşil bölüm alınır. Kamkat soyulur mu? Soyulmaz.
  2. Meyveler yıkanır ve kaynamakta olan suyun içine konur. On dakika kadar kaynatılarak çok yumuşatmadan haşlanır.
  3. Kevgirle alınarak soğuk suyun içine bırakılır, bir gün boyunca üç – dört saatte bir suyu değiştirilir.
  4. Kabuğundaki acılığın büyük bir kısmı bu şekilde gidecektir. Kamkatlar bir süzgece alınır. Kürdanla iki – üç yerinden delinir. Bunu yapmaktaki gaye pişerken balın meyvenin iç kısmına girmesinin sağlanmasıdır.
  5. Genişçe bir reçel tenceresine şeker koyulup su ilave edilir, ocağa konulur. Şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
  6. Şerbet kıvam alıncaya kadar on beş - yirmi dakika kadar kaynatılır. İçerisine süzdürülen kamkatlar konulur.
  7. Kamkat reçeli orta ateşte pişirilmeye devam edilir. Bu arada karanfiller eklenir. Kaynarken eve yayılan mis gibi koku ferahlatıcıdır.
  8. Kamkatlar iyice yumuşayıp reçelin balı kıvam alıncaya kadar pişirilir. Oluşan köpükler dikkatli bir şekilde delikli bir kepçe yardımıyla alınır.
  9. Kamkat reçeli kaç dakika kaynatılır? Tabaktaki bal testi uygulanır. Reçelin kıvamının olgunlaştığına karar vermek için soğutulmuş bir tabağa damlatıp biraz bekledikten sonra tabağı eğmek suretiyle balının akıp akmadığı incelenir. Eğer su gibi akarsa bir süre daha pişirmeye devam edilir. Reçellerin bekledikçe kıvamının ve renk koyuluğunu artacağı da dikkate alınarak çok fazla ağdalaştırmamaya dikkat edilir. Yeterince kıvamlandıysa reçel tamam demektir; ilerde şekerlenmesini önlemek için limon tuzu ve limon suyu eklenir, beş dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
  10. Ilındıktan sonra temiz kuru kavanozlara kepçe ile konularak saklanır. Kamkat (kumkuat) reçeli kahvaltı sofralarına farklı bir lezzet sunmaya hazırdır. Tatlı, pasta, kurabiye ve tartlarda da kullanılabilir. Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ile kaplanmak suretiyle Çikolatalı kumkuat tatlısı haline getirilebilir.
  11. Kısa sürede kullanılmayacaksa hava almayacak şekilde konservesini yapmak üzere kavanozlara sıcak olarak konulur, ağzı sıkıca kapatılıp tezgâhın üzerinde ters çevrilip bir gün bekletilerek kapağın vakumlanması sağlanır.

KAMKAT Kumkuat Altin Portakal RECELI 8

Kamkat Reçeli Tarifi (Kumkuat, Kumkat, Süs Portakalı) ile Alakalı Püf Noktaları ve "Altın Portakal Reçeli Nasıl Yapılır?" İlave Bilgileri:

  1. Kamkat (Kumkuat) Reçelinde Çekirdekler: Kumkuatların küçüklerini seçtiğimiz için bütün olarak çekirdeklerini çıkarmadan yaptık. Ancak büyük kumkuatların haşlandıktan sonra ortadan ikiye veya dörde bölünerek çekirdeklerinin çıkarılması gerekir. Kumkuatın suyu kaybedilmek istenmezse sadece çekirdeklerini çıkaracak kadar tam ikiye bölmeden bir müdahale yapılır.
  2. Kamkat (Kumkuat) Reçelinde Jöleleşme: Kamkatları pektin ihtiva eden çekirdekleri ile pişirilirse jöle kıvamına gelecektir. Çekirdekler ayrı bir kâsede su ile ıslatılarak bir gece bekletilip sadece bu jöleleşen su reçele ilave edilebilir. Bu ilave reçelin kıvamlı olmasını sağlayacaktır.
  3. Kamkat (Kumkuat) Reçelinde Köpüklenme: Köpüklenmeye azaltmak ve daha parlak görünmesini sağlamak üzere bir çay kaşığı tereyağı ilave edilebilir.
  4. Kamkat (Kumkuat) Reçelinde Aroma Kumkuat reçelinde farklı bir aroma için karanfille beraber çubuk tarçın konulabilir veya bir yemek kaşığı taze zencefil rendesiyle birlikte yapılabilir.
  5. Kamkat (Kumkuat) Reçelinde Şeker Toz şeker yerine kurutulmuş stevia bitkisi kullanılabilir. Rafine şekersiz yapılmak istenirse kumkuat reçeli ekşi tadını gidermek üzere şeker nispeti yüksek bazı meyveler kullanılabilir veya yenilirken balla karıştırılabilir.
  6. Kamkat (Kumkuat) Bitkisi Bilgileri Anavatanı Çin’in Güneydoğu bölgeleri olup küçük ölçekli yaprak dökmeyen olan bir ağaçtır. Bilinen dört çeşidi Hong Kong Wild (Fortunella hindsii), Marumi (Fortunella japonica), Meiwa (Fortunella crassifolia), and Nagami (Fortunella margarita)’dır. Halen Doğu Asya ve Çin’in yanı sıra Japonya, Florida (ABD), Fransa, İtalya, İspanya, Yunanistan, Brezilya’da yetiştiği gibi Türkiye’nin Finike gibi Akdeniz iklimi hâkim olan bölgelerinde ve Rize civarında yetişmektedir. Bilim dünyasında ismi Fortunella olup kumkuat meyvesini keşfederek Batı dünyasına getiren 19. asırda yaşamış İskoçyalı bahçecilik uzmanı Robert Fortune’ın soyadından gelmektedir. Temmuz-ağustos ayları gibi çiçek açmaya başlar, sonbaharla büyümeye başlayan bu meyve, tam olgunluğuna genel olarak ocak, şubat, mart ve hatta mayıs aylarında ulaşır. Kaynak
  7. Kamkat (Kumkuat) Bilimsel Sınıflandırma: Âlem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kaplı tohumlular) Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler) Takım: Sapindales Familya: Rutaceae Alt familya:Aurantioideae Oymak: Citreae Cins: Fortunella Swingle.
  8. Bademli Kumkuat Reçeli Badem eklenerek hazırlanan kumkuat reçelidir.

Kumkuat Nasıl Yenir? Kamkat ile Neler Yapılabilir? Kamkat Tarifleri

Organik değilse pestisit kalıntısı olabileceğinden yemeden önce iyice yıkamak gerekir. “Kumkuat nasıl yenir?” diye soranlar aslında "Kamkat kabuklu mu yenir” mevzusunu merak ederler. Kumkuatın meyvesi hafif ekşi, kabuğu ise tatlı olduğundan en iyisi diğer turunçgiller gibi soyularak değil kabuğu ile birlikte yemektir. Çiğnendikçe tadı güzelleşir. Yıkanıp kurulanan meyvenin acı olmalarına rağmen çekirdekleri de yenebilir. İstenmezse ikiye kesilip tohumları ayrılır veya yerken fark edilenler çıkartılır. Yemeden önce meyveleri parmaklar arasında yavaşça yuvarlamak kabuktaki uçucu yağların salınmasına yardımcı olurken tatlı kabuğun meyve dokusunun lezzetlerini karıştırır. Kabuğu yumuşatılmak istenirse birkaç saniye kaynar suda tutulup sonra soğuk su altında soğutulabilir. Narenciyeye alerjisi olanlar kabuğunu yemek istemezse, kabuğun soyulması zor olduğundan bir ucu kesilip suyu emilebilir. Kamkatın kendi normal büyüklüğü de fazla olmadığından hangileri daha olgun ve daha tatlı anlaşılmayabilir. Nispeten irileri seçilerek daha lezzetli olanlar bulunabilir. Kamkat ile ne yapılır?  Kumkuat ile ne yapılır? Çiğ olarak yendiği gibi burada anlatılan kumkuat reçeli veya marmelatında, ev yapımı dondurmalarda, kek, kurabiye, turta, tart, ekmek ve diğer hamur işlerinde, şurubu tatlı yapımında, çiğ olarak dilimlenip salata ve yemek soslarında, zeytinyağlılarda kullanılabilir. Kamkat marmelatının portakal, kızılcık veya ananas gibi meyvelerle birlikte yapılması önerilmektedir. Kamkat marmelatı nasıl yapılır? Yıkanmış bir kilo kumkuat dörde bölünerek çekirdekleri alınıp bir tencereye konulur. Bir kilo mandalina ve bir adet limonun suyu sıkılıp kamkatlara ilave edilir. İki buçuk su bardağı toz şeker eklenip iyice karıştırılır. Orta hararette koyulaşana dek devamlı karıştırılır. Ocaktan indirmeden el blendırıyla birkaç sefer çekilir. Sıcakken kavanozlanır. Kumkuat şurubu nasıl yapılır? Kamkat meyvesi, istenirse kaynatılarak kamkat şurubu elde edilebilir. Bu şurup tatlıların yanında sos olarak sunulur. Kamkat turşusu yapılabilir, dilimlenmiş olarak bitkisel çaylara katılabilir. Pişirmek asidini yumuşattığından kumkuat et ve tavuk yemeklerine katılabilir.  Kumkuat sirkesi nasıl yapılır? Yıkanmış meyveleri kabuklarıyla birlikte doğranıp cam kavanoza konulur. Üzerine su, sirke, tuz katıp tahta kaşıkla karıştırılır. Üzerine bez örtülüp her gün düzenli karıştırılır. En geç bir ay içinde sirke olur. Yeşil kumkuat reçeli farklı mıdır? Deneyenler kumkuat reçeli yorumlarında paylaşabilir. 

Kumkuat Nasıl Seçilir?

Kumkuat seçerken, tombul ve sağlam olanları bulmak için mümkünse hafifçe sıkılır. Yeşilleri değil, olgunlaşmış olan parlak turuncu veya sarı-turuncu renkte lekesiz, aşırı yumuşamamış veya kabuğu sertleşmemiş meyveler seçilir. Kasımdan hazirana kadar satış mevsimindedir. Oda sıcaklığında birkaç gün dayanabilir, lakin buzdolabında iki – üç hafta muhafaza edilebilir. Yiyemeden vakti geçeceği anlaşılıyorsa püreleştirilip dondurucuda saklanabilir.

Yenigün Kamkat Reçeli Fiyatı 2021, Kumkuat Reçeli Nerede Satılır? Kumkuat Reçeli Satın Almak, Kamkat Reçeli Satış

Kamkat Reçeli Satın Almak için Gold Kamkat Reçeli - 450 gr olarak %65 meyveli ev tipi reçel olarak glikoz ve katkı maddesi ihtiva etmediği beyanıyla satılmaktadır. İmalatında şeker, meyve ve limon suyu kullanılan Yenigün Kamkat Reçelinde katkı maddesi bulunmadığı ifade ediliyor. 18 Ocak 2020 itibariyle kamkat reçeli fiyatı ₺24,90. Kumkuat reçeli fiyat 2021: Temmuz 2021 itibariyle de kendi sitelerinde ₺25,00. Kumkuat Fiyatı Ocak 2022 itibariyle internette 32,00 TL.

Şekersiz Kamkat Reçeli Nasıl Yapılır?

Şeker ilavesiz reçel yapımı halinde oluşan tat yeterliyse mesele yok, o şekilde yenilebilir. Lakin tatlılık seviyesini yükseltmek istenirse uygun olduğu düşünülen farklı teknikler bulunuyor. Öncelikle böyle bir reçel olabildiği kadar olgun ve şekerlenmiş bir seviyedeki meyve ile yapılır ve suyu iyice çektirilecek kadar kaynatılarak bu tatlılık yükseltilir. İkinci olarak tatlılık seviyesi yüksek diğer meyvelerin suları veya şeker ilavesiz pekmezi bu reçele ilave edilir ki bu durum tadında kısmi değişikliğe yol açabilir. Ayrıca şeker ilavesiz pişirilen reçele pişme sonrası hakiki bal ilavesi de mümkündür.

Kamkat Turşusu Nasıl Yapılır? Kumkuat Turşusu Tarifi

Kavanoz kaynatılır. Yıkanmış kamkatlar sapları koparılmadan kavanoza doldurulur. Kavanoza iki diş sarımsak, bbir defne yaprağı, üç adet karabiber, bir çay kaşığı hardal tohumu ilave edilir. Kavanoz büyüklüğüne göre ayarlanarak, bir litre su için kırk gram kadar tuz eritilip kavanoza dökülür. Karanlık bir yerde bir haftada olabilir.

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

VİŞNE REÇELİ TARİFİ

Portakal Reçeli Nasıl Yapılır?

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ

Kumkuat Reçeli Kaç Kalori?

Kamkat reçeli tarifi nefis yemek tariflerinden biri olsa da ilave edilen şekerin miktarına bağlı olarak kalori değeri yükselecektir. 100 gram kamkatın 71 kalori olduğu ifade edilyor.

KAMKAT FAYDALARI- Kamkat Reçeli Faydaları

100 gramdaki besleyici değerler   Valensiya Portakalı Yafa Portakalı Kamkat
Proximates        
Water g 86,34 85,97 80.85
Energy kcal 49 49 71
Protein g 1,04 0,91 1,88
Total lipid (fat) g 0,3 0,15 0,86
Carbohydrate, by difference g 11,89 12,54 15,9
Fiber, total dietary g 2,5 2,2 6,5
Minerals        
Calcium, Ca mg 40 43 62
Iron, Fe mg 0,09 0,13 0.86
Magnesium, Mg mg 10 11 20
Phosphorus, P mg 17 23 19
Potassium, K mg 179 166 186
Sodium, Na mg 0 1 10
Zinc, Zn mg 0,06 0,08 0.17
Vitamins        
Vitamin C, total ascorbic acid mg 48,5 59,1 43.9
Thiamin (B1 vitamini) mg 0,087 0,068 0.037
Riboflavin (B2 vitamini) mg 0,04 0,051 0.090
Niacin (B3 vitamini) mg 0,274 0,425 0.429
Vitamin B-6 mg 0,063 0,079 0.036
Folate, DFE µg 39 34 17
Vitamin B-12 µg 0 0 0.00
Vitamin A, RAE µg 12 12 15
Vitamin A, IU IU 230 247 290
Vitamin D (D2 + D3) µg 0 0 0.0
Vitamin D IU 0 0 0
Lipids        
Fatty acids, total saturated g 0,035 0,017 0.103
Fatty acids, total monounsaturated g 0,055 0,03 0.154
Fatty acids, total polyunsaturated g 0,06 0,031 0.171
Fatty acids, total trans g 0 0 0
Cholesterol mg 0 0 0

Kaynak: Agricultural Research Service, United States Department of Agriculture (Günün birinde bu memlekette de böyle bir müessese olması dileğiyle) Kaynak

Kamkatın Faydaları Kamkat reçeli faydaları ise...

Kamkatın (Kumkuatın) Faydaları Kamkatın faydaları anlatılırken 100 gramında 43.9 mg C vitamini bulunduğunu ifade edilerek başlanır ve C vitaminin faydalı olması umulan hastalıkların listesi sayılarak kamkatın bütün bu rahatsızlıklara karşı koruma temin ettiği söylenir. Bu gerçeğin bir kısmıdır. Oysa farklı portakal çeşitlerinde bu seviyelerde ve üzerinde C vitamini bulunmaktadır. Muhtemelen bu bilgiyi başka hiçbir sitede bulamayacaksınız. İnsanda günlük olarak 30 miligram ihtiyacı olduğu ifadesi de insan eğer bebekse geçerlidir. Yetişkin bir kadın için 75, yetişkin bir erkek için 90 miligram olarak beyan edilmektedir. (U.S. Department of Health & Human Services- Kaynak)

Bir kısım sitede geçerliliği kalmamış bir analizin yanlış rakamları üzerinden yazılar yayımlanırken, muteber olduğu varsayılanlar dâhil diğer bir kısım sitede varlığı tespit edilen besleyici değerlerin ansiklopedik faydaları birbirlerinden kopyalanarak sayılmaktadır. Potasyum ile tansiyonu düşürdüğü; vitamin ve mineralleriyle vücuda, bağışıklık ve sinir sistemine kuvvet verdiği, cildi yara tedavilerini desteklediği, kolesterolü dengelediği; flavonoid antioksidanları ile kansere ve A vitamini ile göz hastalıklarına karşı koruyucu olduğu; mineralleriyle dolaşım sistemine; liflerle sindirim sistemine fayda sağladığı; asit yapısı ile böbrek taşlarına karşı yardımcı olduğu anlatılır.

İlmi araştırmalarla gösterilmiş faydalar elbette daha muteberdir: Tabii öldürücü (TÖ) hücreler, bulaşıcı hastalık ve kansere karşı doğuştan gelen bağışıklık savunmasında önemli bir rol oynar. TÖ aktivitesinin azalması, bu tür hastalıkların artmış riski ile ilişkili olabilir. Kamkat kullanımı bağışıklık sisteminde çok mühim yeri bulunan bu hücre aktivitesini belli şartlar altında arttırdı. Kaynak

Kumkatlar, flavonoidler, fitosteroller ve uçucu yağlar dahil olmak üzere bitki bileşikleri bakımından zengindir. Kamkatın yenilebilir kabuğunda meyve içinden daha fazla miktarda flavonoid vardır (Kaynak). Meyvenin flavonoidlerinin bazıları antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Bunlar kalp hastalığı ve kansere karşı korunmaya yardımcı olabilir (Kaynak, Kaynak, Kaynak).
Kumkatlardaki fitosteroller, kolesterole benzer bir kimyasal yapıya sahiptir, yani vücudun kolesterol emilimini engellemeye ve böylece kan kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir (Kaynak). Kumkatlardaki uçucu yağlar havada ve ellerde bir rayiha bırakır. En belirgin olanı vücutta antioksidan etkileri olan limonendir. (Kaynak, Kaynak). Limonen, narenciye kabuklarında ve diğer bitkilerde bulunan bir kimyasaldır. İlaç yapımında kullanılır. Limonen, kilo kaybını uyarmak, kanseri önlemek, kanseri tedavi etmek ve bronşiti tedavi etmek için kullanılır. Gıdalarda, içeceklerde ve sakızlarda limonenden aroma olarak faydalanılır. Kumkatlar gibi bütün bir gıdada tüketildiğinde, farklı flavonoidler, fitosteroller ve uçucu yağların etkileşime girdiği ve sinerjik faydalı etkilere sahip olduğu düşünülmektedir. (Kaynak).

Kamkat Obezite ve Bağlantılı Bozukluklarla Mücadeleye Yardımcı Olabilir

Ön araştırmalar, kamkat kabuklarındaki bitki bileşiklerinin kilo alımına mani olmaya ve daha sağlıklı kan şekeri ile kolesterol seviyelerine yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

Kumkuatlardaki bitki bileşikleri, obezite, kalp hastalığı ve tip 2 diyabet dahil alakalı hastalıklarla savaşmaya yardımcı olabilir. Bilim adamları bunu kumkuat kabuklarından elde edilen ekstraktı kullanarak farelerde test ediyorlar. (Kaynak). Bir ön çalışmada, sekiz hafta boyunca yüksek yağlı bir diyetle beslenen normal kilolu fareler, yüksek yağlı bir diyet artı kumquat özütü veya az yağlı kontrol diyeti verilen farelerden önemli ölçüde daha fazla kilo aldı. Tüm gruplar aynı miktarda kalori tüketti. Daha ileri analizler, kamkat ekstresinin yağ hücresi boyutundaki büyümeyi en aza indirmeye yardımcı olduğunu gösterdi. Önceki araştırmalar, poncirin adlı flavonoidin bu yağ hücresi düzenlemesinde rol oynayabileceğini düşündürmektedir (Kaynak). Aynı çalışmanın ikinci bölümünde, iki hafta boyunca yüksek yağlı bir diyetle beslenen obez farelerin vücut ağırlığında %12 artış vardı. Ancak, yüksek yağlı bir diyet artı kamkat özü ile beslenen obez fareler kilolarını korudular. Her iki grup da aynı miktarda kalori tüketti (Kaynak). Çalışmanın her iki bölümünde de, kamkat özütü ayrıca açlık kan şekeri, toplam kolesterol, LDL (kötü) kolesterol ve trigliseritlerin azalmasına yardımcı oldu. İnsanlarda araştırma da dahil olmak üzere daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Ne olursa olsun, kumkuatlar kabuğu ve hepsi yenilebildiğinden, faydalarından kolayca faydalanılabilir.

Kumkuat fazla yenirse ne olur? Kamkat besleyici bir meyve olmasına rağmen bazı yan etkileri de vardır. Bazı yan etkiler şunlardır: Çiğ kumkuatı yıkamadan yemek, E.coli, salmonella vb. bakterileri barındırabilir ve midede bakteriyel enfeksiyonlara neden olabilir. Narenciye alerjisi olan bazı insanlar var, bu yüzden turunçgillere alerjiniz olmadığından emin olun. Narenciye gıdalarının bazı alerjik semptomları kaşıntı, şişme, deri döküntüleri, kırmızı lekeler vb. Turunçgillere alerjisi olanlar dikkatli olmalılar. Bazı insanlarda şişkinliğe ve gaza neden olabilen lifli meyvelerde yüksektir. Bazı yerlerde "Yapısında bulunan şeker sebebi ile şeker hastalarının dikkatli bir şekilde tüketmesi gerekir." ifadelerine rastlansa da muteber kaynaklar düşük glisemik endekse sahip olduğunu ifade ediyor. Aşırı miktarda tüketilmesi ishale sebep olabilir. Kamkatı hazırlamadan önce ve sonra eller ve kullanılan mutfak aletleri veya tezgahı yıkamak gerekir. Meyveleri et, kümes hayvanları ve deniz ürünleri gibi çiğ gıdalardan uzak tutmak gerekir. Kaynak Kaynak2 

Tablodaki verileri doğru kabul edersek enerji, protein, lif muhtevası yanında kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, çinko mineralleri, A ve Riboflavin (B2) vitaminleri bakımından bir kısım portakal çeşitlerine göre üstünlüğü ifade edilebilir. Turunçgillerin genel karakterinde bulunan vitamin ve mineralleri de bünyesinde barındırması onun değerini arttırır. Bununla beraber kendine özel lezzeti ve sevimli görünüşü hususi kıymetini oluşturur.

Kamkatın kaliteli bir portakal çeşidinin altı - yedi misli fiyata satılmadığı, daha yaygın olarak bilindiği ve daha kolay bulunabildiği, Google'ın da doğru bilgileri vermek gayreti ile emek harcanarak yazılan bu tarz sayfaları arama sonuçlarında beşinci sayfadan sonra vermediği zamanların gelmesi dileğiyle…

Kayısı reçeli nasıl yapılır? TAZE KAYISI REÇELİ TARİFİ, NASIL YAPILIR?

 

YukarıYukarı