PATATESLİ🥔 SODALI KOLAY BÖREK
Patatesli Sodalı Kolay Börek Tarifi Malzemeleri
Üç adet yufka
İki adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı soda (maden suyu)
İç malzeme:
Dört adet orta boy haşlanmış patates
İki adet kuru soğan
Bir yemek kaşığı domates salçası
İki yemek kaşığı sıvı yağ
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı reyhan
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
Üzeri için çörek otu
Patatesli Sodalı Kolay Börek Tarifi
- İç malzeme için: Patatesler haşlanır, kabukları soyulur ve rendelenir. Soğanlar küçük küçük doğranır. Sıvı yağda pembeleşen soğanlara salça eklenerek kavrulur. Rendelenen patatesler ilave edilir. Reyhan, karabiber, kırmızı pul biber ve tuz konularak karıştırılır. Ocaktan alınır ve ılınmaya bırakılır
- Sos için bir kaseye yumurtalar kırılır, çırpılır, yağ ve soda (maden suyu) eklenerek karıştırılır.
- Yufkanın bir tanesi düz zemine serilir. Hazırlanan sostan kaşık yardımıyla her tarafına sürülür. Yufkanın iki ucu ortada birleştirilir. Üste kalan kısımlara da sodalı karışımdan sürülür. Patatesli içten yufkanın her tarafına konulur, kenarlar içe doğru katlanır ve rulo şeklinde sarılır.
- Börek üç parmak genişliğinde kesilir ve yağlanmış fırın tepsisine konulur. Böreğin üzerine kalan sostan sürülür (sos kalmamışsa bir yumurta çırpılarak böreklerin üzerine sürülür) ve çörekotu serpiştirilir. Diğer iki yufkaya da aynı işlemler tatbik edilir.
- Patatesli Sodalı Kolay Börek önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında kızarana pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.
Yorum yapın
Misafir olarak yorum yapın