MUZLU KAKAOLU KEK TARİFİ🍌
Sade muzlu kekin aromasını daha yukarıya taşıyabilecek muzlu kakaolu kek nasıl yapılır? Muzu ezmeden bütün olarak kullanmak da keki farklı kılacaktır. İşte bütün muzlu kakaolu kek tarifi...
Kakaolu Muzlu Kek Tarifi Malzemeleri
Üç adet yumurta
¾ su bardağı süt
¾ su bardağı sıvı yağ
Bir su bardağı toz şeker
Bir paket vanilya
Bir paket kabartma tozu
İki yemek kaşığı tepeleme kakao
Üç bardak un
İki adet olgun muz
Muzlu Kakaolu Kek Tarifi - Muzlu Kakaolu Kek Tarifi
- Şeker ve yumurta beş - altı dakika çırpılır. Süt ve sıvı yağ yavaş yavaş akıtılarak çırpmaya devam edilir.
- Un, kabartma tozu, kakao ve vanilya birlikte elenerek karışıma eklenir. Bütün malzeme iyice karıştırılır.
- Kek kalıbı yağlanır. Hamurun yarısı kalıba dökülür.
- Muzlar soyulur ve bütün olarak hamurun üzerine yerleştirilir.
- Arta kalan kek hamuru muzları kapatacak şekilde kek kalıbına dökülür.
- Muzlu Kakaolu Kek önceden ısıtılmış 185 derecedeki fırında pişirilir.
Muzlu Kakaolu Kek Tarifi ile Alakalı Diğer Hususlar ve Muzlu Kakaolu Kek Tarifi Püf Noktaları
- Meyveli bir kek olduğundan bozulmaması için kısa sürede tüketilmelidir.
- Muzlu Kakaolu Kek Diyet Muzlu Kakaolu Kek şeker miktarı azaltılarak, tam buğday unu kullanılarak diyete daha uygun hale getirilebilir.
- Muzlu Kek Kalorisi Muzlu Kekin 100 gramında 392 kcal kalori, 120 gramlık bir orta porsiyonunda 471 kalori vardır.
- Muzlu kakaolu Pasta KAKAOLU BİSKÜVİLİ MUZLU🍌 PİRAMİT PASTA
- Muzlu Kek ve Pastalar TRABZON (CENNET) HURMALI MUZLU🍌 KUP, MUZLU🍌 MOZAİK PASTA, KOLAY MUZLU🍌 YAŞ PASTA, ÇİKOLATALI MUZLU BİSKÜVİLİ KUP🍌, MUZLU🍌 KAKAOLU PUDİNG🍮, MUZLU🍌 MUFFIN, MUZLU KEK TARİFİ🍌
- Kek Kalıptan Çıkmıyorsa Ne Yapılır? Kek doğrudan kalıp içinde kesilmez. 1) Islak Bez: Keki fırından aldıktan sonra, 15 dakika kadar ıslak bir bezin, havlunun üzerinde bekletilir. Bez kek kalıbının çevresine de sarılır. Sonra bıçak kekin çevresinde dolaştırılarak hava aldırılır. Kalıp ters çevrilip kek çıkartılır. Kek kalıbı elle sallanır biraz beklenip çıkarılır. Nemli bez tesirini hızlandırmak üzere kalıp su almayacak tarzda su dolu bir kaba oturtulabilir. 2) Bekleme: Kek pişince hemen fırından çıkarılıp serin mutfak tezgâhına konulup, yarım saat kadar yavaş yavaş soğuması beklenir. İki elle tutulup, iki-üç kez, sertçe tezgâha vurulup tekrar on dakika beklenir. Kek iyice soğuyunca üstüne yeterince büyük bir tabak kapatılıp, tek seferde ters çevrilir. Kek ve tabak sallanmadan, tezgâha konulur, kalıbın üzerine birkaç kez parmakla vurulup kek çıkarılır. İşe yaramazsa eski haline getirilip kekin, kalıpla birleştiği kenarları, elle içeri doğru hafif hareketlerle ayrılır. Tekrar, tabağa almaya çalışılır. 3) Isıtma: Bir başka teknikte ocağı yakılıp, kalıp kısık ateş üzerinde birkaç saniye bekletilir. 4) Dondurma: Fırından çıkan kek oda sıcaklığına gelince streç filmle sarılıp en az altı saat buzlukta tutulur. Buzluktan çıkınca kek kalıbının iç çevresinde yağlı bir bıçak gezdirilir. Sonra üstüne bir servis tabağı kapatılarak ters çevrilir.
- Keklerin Kalıba Yapışmasını Önlemek İçin: 1) Kalıp: Kaliteli bir kek kalıbı kullanılır. 2) Yağlama ve Unlama: Kek pişirilmeden önce kalıp yağlanır veya yağlı pişirme kağıdı serilir. Kâğıt kullanıldığında bazen yağlı kâğıt tadı kek geçeceği dikkate alınmalıdır. Daha iyisi Kalıbın her yerini bir kaseye alınan sıvı yağla fırça kullanarak az miktarda yağlanır. Kek kakaolu değilse iyice yağlanan kalıp bir elle tutulur, diğer elle alınan kalıba doğru un serpilir. Kalıbı çevrilerek, unun bir yere değil, kalıbın tamamına gelmesi sağlanır. Yağlanmış kalıbın bütünü ince bir tabaka halinde unlanmalıdır. Un kekin yanmasını ve yapışmasını önler. Bilahare, kek hamuru yavaşça kalıba dökülür. Yağlamada aşırıya kaçmak problemlere yol açar. 3) Yağlama ve Şekerleme: Kakaolu keklerde un yerine kekin daha parlak olmasını da sağlayacak olan toz şeker kullanılır. 4) Sıcak su: Hamuru dökmeden önce kalıbı sıcak suya batırıp çıkarmak da faydalı olabilir.