Evde Kolay Kestane Şekeri Nasıl Yapılır?🌰 (Bursa)
Kestane şekerini sevmeyen var mı? Öyleyse bu benzersiz lezzeti evde de hazırlayabilmeliyiz. Bursa'nın meşhur kestane şekeri evde nasıl yapılır? Kestane şekeri yapımı evde mümkün.. Mümkün ne kelime gayet de kolay... "Kestane şekeri nedir? Ev yapımı kestane şekeri nasıl yapılır?" diyenlere işte evde kestane şekeri tatlısı tarifi...
Evde Kestane Şekerin Tarifi Malzemeleri - Bursa Kestane Şekeri Nasıl Yapılır? Kestane Şekeri İçinde Ne Var?
Yarım kg iri kestane
İki su bardağı toz şeker
Bir buçuk su bardağı su
Bir – iki damla limon suyu
Kestane Şekeri Evde Nasıl Yapılır? Evde Kestane Şekerinin Yapılışı Tarifi - Bursa Kestane reçeli Nasıl Yapılır? Kestane Şekeri Nasıl Yapılır Evde? Gerçek Kestane Şekeri Tarifi - Bursa Kestane Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Kestaneler yıkanır ve içlerine zarar verilmeden üzerleri çizilir. Derin bir tencereye konulan suda iç kabukları yumuşayana kadar haşlanır.
- Haşlanmış kestane nasıl kolay soyulur? Süzdürülen ve ılınan kestaneler parçalanmamasına dikkat edilerek dış ve iç kabuklarından ayrılır. Haşlama süresi uzun tutulursa soyulma aşamasında zedelenme ve dağılma ihtimali artacaktır. Diğer taraftan çok kısa tutulursa da sert kalabilir.
- Ayrı bir tencerede iki bardak toz şekerin üzerine bir buçuk bardak su ilave edilerek kaynatılır. İstenirse yarım paket vanilya da ilave edilebilir.
- Beş - altı dakika kaynatıldıktan sonra üzerine limon suyu sıkılır. Şerbet ocaktan alınır, ılınmaya bırakılır.
- Haşlanmış ve soyulmuş kestaneler geniş tabanlı yayvan bir tencereye tek sıra olacak şekilde yerleştirilir.
- Şeker kestanesi nasıl pişirilir? Ilınan şerbet dikkatlice kestanelerin üzerine gezdirilir. Kestaneler pişmeye başlarken üzerleri bir parmak kadar şerbetle örtülü durumda olması gerekir.
- Kestaneler şerbeti içine çekene kadar, hemen hemen şerbet kalmayacak noktaya gelinceye kadar çok kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir.
- Tencerede ılındıktan sonra dikkatlice servis tabağına alınır. Ev Yapımı Kestane Şekeri soğuduktan sonra servis edilir.
Bursa Kestane Şekeri Tarifi, Kestane Şekeri Nasil Yapılır Evde Kestane Şekeri Tarifi, Şeker ile Kestane Nasıl Pişirilir? ile Alakalı Hususlar ve Evde Kestane Şekeri Yapımı Püf Noktası
- Kestane şekerleri istenirse teker teker küçük servis kâğıtlarına konularak sunulabilir.
- Doğal Kestane Şekeri Bursa Tarifi: Katkısız ve koruyucu ihtiva etmeyen, sadece pancar şekeri, su, kestane ile elde edilen doğal şerbetli kestane şekeri için yukarıdaki tarif yeterlidir.
- Bursa Kestane Reçeli Nasıl Yapılır? Kestane Reçeli - Kestane Şekeri Reçelin farkı, meyveye eşlik eden bir miktar kıvamlı şurubun bulunmasıdır. Kullanılan suyun ve şekerin miktarı ikişer katına çıkarılarak elde edilebilir.
- Fırın Kullanarak Kestane Reçeli - Kestane Şekeri Çizilen yarım kilo kestane en az bir saat suda bekletilip süzülür. 160 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında on beş dakika kadar tutulur. Fırından çıkarınca derin bir kaba alınıp üzeri bir bezle örtülür. On – on beş dakika bekletilince kestanelerin kabukları kolayca soyulabilir. Ayrıca bez içinde birbirine sürterek de kabuklar çıkarılabilir. Derince bir tencerede dörder su bardağı su ve şeker kaynatılıp şerbet hazırlanır. Birkaç damla limon suyu ilave edilir. Kaynayınca kestaneler içine dökülür. Bir süre harlı ocakta kaynadıktan sonra orta ateşte pişirilir.
- Pişmiş kestaneden kestane şekeri Kebabı yapılmış kestanenin şerbetlenerek kestane şekeri yapımı çabası her zaman istenen neticeyi vermeyebilir. Pişerek suyunu kaybeden kestanenin şerbeti içine çekmesi kolay değildir. Çok az pişmiş kestanelerle tecrübe edilebilir.
- "Bir kestane şekeri kaç gram" ve "Bir kestane şekeri kaç kalori?" sualleri çok belirgin bir cevap alamayabilir. Çünkü kestane büyüklükleri çok farklı olabilir. Ancak kestane şekeri kalori değeri olarak 100 gramında 204 kcal kalori, 1 Porsiyon (463 gr) kestane şekerinde 946 kalori bulunduğu ifade ediliyor. Fit kestane şekeri olabilir mi? Pişmiş kestaneleri bir yemek kaşığı balla ve biraz kuruyemişle harmanlanarak farklı bir tarzda kestane şekeri yapılabilir.
- Sokak Kestanesi nasıl Yapılır?, Kuruyan kestane nasıl yumuşatılır? Kestane fırında nasıl yapılır? "Kestane nasıl haşlanır?", "Tavada Kestane", "Mangalda kestane nasıl yapılır?", "Suda kestane pişirmenin Püf Noktaları", "Kurutulmuş kestane", "Fırında Kestane Nasıl yapılır" ve "Bursa kestanesi Nasıl pişirilir? Evde kestane nasıl yapılır? Kestanenin kolay soyulması için ne yapmalı?" gibi suallerin cevapları için: EVDE KOLAY KESTANE🌰 KEBABI NASIL YAPILIR?
- Çikolatalı Kestane Şekeri Yapımı, Çikolatalı Kestane Şekeri nasıl yapılır? Yukarıdaki sade kestane şekeri yerine çikolatalısı istenirse çikolata kaplı kestane şekeri tarifi için şu yazıya bakılabilir: ÇİKOLATALI KESTANE🌰 ŞEKERİ (Bursa)
- Kestaneli, Kestane Şekerli Tarifler; Evde Kestaneli Tatlılar, Kestane Tatlıları, Kestane Şekeri ile Yapılan Tatlılar Meyvenin nefis lezzetinin katkısıyla kestaneli tatlı nefis yemek tarifleri arasında yer alır. KESTANELİ🌰 TOPLAR, Çikolatalı Kestane Tatlısı Tarifi olarak ÇİKOLATALI CEVİZLİ KESTANELİ🌰 İKRAMLIK TOPLAR (KARYOKA), Kestaneli Kek olarak CEVİZLİ KESTANELİ🌰 KEK, Kestaneli Trüf olarak da yapılabilecek ÇİKOLATALI TRUFF TOPLARI NASIL YAPILIR? (Trüf), Kestaneli Sütlü Tatlılardan nefis bir Kestane Muhallebisi KESNAŞ (KESTANELİ SÜTLÜ TATLI🌰; Kastamonu, Çatalzeytin), Kestaneli Islak Kek olarak da yapılabilecek KOLAY KAKAOLU ISLAK KEK, Kestane ile yapılan yemeklerden KESTANELİ🌰 PİLAV🍚TARİFİ ilginizi çekebilir.
- Kestane şekeri yükseltiyor mu? Şeker hastalarının dikkat etmesi gerek bir durumdur! Kestane yüksek karbonhidrat muhtevasıyla diyet yapanların ölçülü yemesi gereken bir gıdadır. Bilhassa diyabet benzeri rahatsızlıkları bulunanlarda aşırı miktarlarda kestane tüketimi kan şekerini çok fazla yükseltebilir.
- Kestane şekeri kaç günde bozulur? Hazır alınan kestane şekeri için tavsiye edilen tüketim tarihi, üretim tarihinden sonra bir senedir. Kestane şekeri nerede muhafaza edilir? Ambalaj açılmadığı müddetçe güneş ışığından uzakta, oda sıcaklığında saklanabilir. Lakin paket açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza edilmeli ve beş gün içinde bitirilmelidir.
- Kestane uzun süre nasıl muhafaza edilir? Soyulmuş veya pişirilmiş kestaneler de saklanabilir. Nem ve hava almayacak şekilde buzdolabı poşetlerine yerleştirerek buzlukta tutulursa kestaneler takriben iki ay muhafaza edilebilirler.
- Bursa Kafkas Kestane Şekeri Üretimi, Kafkas Kestane Şekeri Nasıl Yapılır?Kestane şekeri yapımı fabrika üretimiyle yapılarak geniş bir alıcı kitlesine ulaşabilmektedir. Akdeniz ve Avrupa ülkelerinin damak tadı kestane şekerinin eşsiz lezzetini Bursa'ya getiren şirket kurucusu merhum Ali Şakir Tatveren, şekerleme alanındaki bilgi ve tecrübelerini ilk kez Bursa'da Bursalılara sunar. Şekerleme ve pastacılık mesleğini babasından öğrenen Yugoslavya Manastırlı Ali Şakir Tatveren, 1930’da Kafkas Kolektif Şirketi'ni kurar. 1957’de idareyi devralan Atilla ve Yüksel Tatveren, uzun yıllar kestane şekeri ve diğer mamullerde mühim çalışmalara imza atar. Karyoka (üzeri çikolata kaplı kestane şekerlemesi) imalatı ilk kez Bursa Kafkas kestane şekeri sahibi Yüksel Tatveren tarafından gerçekleştirilir. Kafkas Kestane Şekeri 1980'li yıllarda kestane şekeri çeşitliliğini arttırarak, Bursa dışına bayilik verir. Kafkas’ın şirket yapısı, 1995’de A.Ş.'ne, ananevi usullerle yapılan imalat, zamanla endüstriyel ölçekte üretime dönüşür. Kafkas, faaliyetini Bursa Alaaddinbey Köyü girişinde 6500 m² kapalı, 12.500 m² açık alana sahip modern tesislerinde, ISO 9001/2000, ISO 22000 standartlarında sürdürmektedir. Kestane üretiminde ülkemizde tek, dünyada sayılı entegre tesisler arasında bulunan "Kafkas Kestane Şekeri" işleme kapasitesi 3.000 ton olup, kestaneler makinelerde soyulmakta, donmuş (-18°C) depolanmakta, şekerleme hatlarında şekerlendirilerek satışa sunulmaktadır. Tesiste kestane şekeri dışında, çikolatalı kestane şekerlemeleri, kestane püreleri, reçel, marmelat, çeşitli şekerlemeler, krokan ve dondurma, Bursa’nın Hürriyet semtinde 2500 m² alana kurulu olan ilk tesiste ise pasta ve unlu mamullerin üretimi yapılmaktadır. Ülke sathında şöhreti, Bursa'yı ziyaret edenlerin, transit geçenlerin hediyelik arayışlarına çare olarak Bursa otogar kestane şekeri sektöründe mühim seviyede satışların yapıldığı bir alan olmuştur.
- Dağlı Kestane Şekeri Üretimi Ev toplantılarında ikram edilen kestane şekerinin yapılışını dedesinden öğrenen Selahattin DAĞLI, pasta ve şekerleme satan firmalardan gelen talepler üzerine kestane şekeri üretimine 1975'te "S. Dağlı Kestane Şekeri" adı altında başlar. 1994'te S. Dağlı Gıda Şekerleme San. Tic. Ltd. Şirketi’ni kurar. 1975’ten 2015'e Bursa Değirmenlikızık Mahallesi’nde faal olan firmamız 2015'te Bursa Görükle Sanayi Bölgesindeki tesislerine geçer. Hijyenik şartlarda üretimi ve kalitesiyle sektöründe önde gelen firma her yıl artan üretim kapasitesi ile yurtiçi satış ve yurtdışına ihracat yapmaktadır. Mamullerini tecrübe edenler, Dağlı Kestane Şekeri Yorumlarını aşağıda paylaşabilirler.
- Kardelen Kestane Şekeri Üretimi Markanın üreticisi İlka Şekerleme Mamulleri ve Gıda San. Ltd. Şti. 1991'de Bursa'da üretime başlamıştır. 2007'de taşındığı 6000 m² açık alan üzerinde 4000 m² kapalı alana sahip yeni tesiste kurumsallaşan idare anlayışı ve modern teknoloji makineler ile üretim yapmaktadır. +5°C 100 ton kapasiteli taze kestane muhafaza deposu, kestane soyum ve paketleme hattı ve -18°C 800 ton kapasiteli dondurulmuş kestane muhafaza deposuyla entegre tesisleşme hedefine yönelik yatırımlarını sürdürmüştür. Türkiye de sektöründe ilk kez ISO22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi kalite belgesi almıştır. Kestane Şekeri Fiyatı, Kestane tatlısı fiyat Kestane Şekeri Migros gibi marketlerde zaman zaman satılabilmektedir. Aralık 2020 itibariyle 1000g kase bütün kestane şekeri 88.00 ₺ Kardelen Kestane Sekerı İstanbul satış noktalarını bilenler yorumlarda belirtebilirler.
- Kestane çiçeği Reçeli Bu reçelin yapılışını tecrübe edenlerin katkılarını bekleriz.
- Kestane Şekeri Besin Değerleri Her 100 gram kestane şekerinde; Enerji 256 kalori, Kalsiyum 14.38 mg, Şeker 24.79 g, Demir 0.46 mg, Diyet Lifi 6,1 gr, Potasyum 216,53 mg, Protein 1.82 gr, Potasyum 680 mg, Yağ 0.68 mg, A Vitamini 1,44 IU, Sodyum 1.73 mg, C Vitamini 9.71 mg.
- Haşhaşlı Kestane Tatlısı: Yapılabilir belki.. Lakin bu isimle aranan daha çok Deniz kestane Tatlısı ki malzemesi değil şekli denizkestanesidir. Öncelikle şerbeti için üçer su bardağı seker ve su kaynatılır. Ocaktan almaya yakın birkaç damla limon suyunu ilave edilerek soğumaya bırakılır. 250 gram kadar tereyağı ve iki adet yumurta karıştırılır. Bir su bardağı irmik ilavesiyle yoğrulur. Sonra iki yemek kaşığı kakao, bir paket vanilya, bir paket kabartma tozu, iki – üç su bardağı arası unun kontrollü olarak ilavesiyle kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur. İstenirse bilinen kestaneden de nasibi olsun diye bir miktar kestane unu da harca eklenebilir. Bir su bardağı ceviz de ilave edilip yuvarlak şekil vererek haşhaşa bulanır. 180 derecede yirmi dakika civarında gidişatı kollamak suretiyle pişirilir. Fırından çıkarılıp ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbet üzerine dökülür.
- Kestane şekeri Nasıl yazılır TDK TDK'nın, kestanenin şeker şerbeti içinde kaynatılmasıyla yapılan şekerleme olarak tarif ettiği bu tatlının yazılışı "kestane şekeri" şeklindedir.
- Kestane Pişirirken Neden Köpürür? Çin malı bazı kestaneler hem pişerken köpürür hem de kabuğundan çor çıkar.
- Kavanozda Kestane Şekeri Tarifi Hazırlanmış kestane şekerleri şerbetleriyle beraber bir kavanozda buzdolabında muhafaza edilebilir.
- Kestane Şekeri Hangi Kestaneden Yapılır Şeker olarak üretim için sıklıkla kuzu kestane tercih edilir. Bu tür, kabukları çabuk soyulan içi açık beyaz renkli ve lezzetli bir kestanedir.
Kestane Şekeri Faydaları
Kestane faydaları kestane şekerinin de faydaları ise...
- Kestane Sağlık Yararları Kestane, C vitamini açısından zengindir, bu da onu kuruyemişler arasında benzersiz kılar. Aslında yarım bardak çiğ kestane, günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 35 ila 45'ini sağlar. Kestaneler kaynar veya kızartılırsa C vitaminlerinin bir kısmını kaybeder, ancak yine de bu sağlıklı vitamin için günlük alımın yüzde 15 ila 20'sine sahiptir. Pişirirken kestanede daha fazla C vitamini tutmak için, daha düşük sıcaklıklarda kızartabilirler. Kestane, pişirildikten sonra bile iyi bir antioksidan kaynağı olarak kalır. Potasyum oranı en yüksek gıdalardan biri olup potasyum eksikliği tedavisinde kullanılmaktadır. Fiziksel ve zihinsel yorgunluklara karşı kullanılır. Gallik asit ve ellagik asit bakımından zengindirler - pişirildiklerinde konsantrasyonu artan iki antioksidan. Çiğ yenebilecek seviyede lezzetli kestanelerin olsa da ekseriyetle kestanelerin acı tanen içeriği yüksek olduğundan, yemeden önce pişirmek tercih edilir. Bu, şeker seviyesini artırır ve biraz tatlılık katar. Kestanelerin şu ilave sağlık faydaları vardır:
- Kalp Sağlığını Destekler Magnezyum ve potasyum gibi antioksidanlar ve mineraller, kalp hastalığı veya felç gibi kalp-damar hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olur. Kestane, bu besin maddelerinin iyi bir kaynağıdır ve kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir. İçinde bulunan flavanoidler sayesinde, vücuttaki serbest radikaller ile mücadele eder. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kansere karşı koruyucu tesir gösterir.
- Sindirimi İyileştirir Kestane ayrıca sindirimi iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bu yemişler, bağırsaklarda sağlıklı bakterilerin büyümesini destekleyen iyi bir lif kaynağıdır. Kestaneler ayrıca glütensizdir, bu da onları çölyak hastalığı olan insanlar için sağlıklı bir tercih haline getirir.
- Kan Şekeri Kontrolü Kestanede bulunan lif de kan şekerinizi dengelemeye yardımcı olabilir. Yüksek lifli yiyecekler yemek, vücudun nişastayı yavaşça emmesini sağlar. Bu, diyabetli insanlar için tehlikeli olabilecek kan şekeri yükselmesini önlemeye yardımcı olur. Ayrıca, kestanelerin glisemik indeksi 54 gibi düşüktür. Glisemik indeksi daha düşük olan yiyecekler, kan şekeri seviyesinde büyük değişikliklere sebep olmaz. Elbette kestane şekerinin şeker seviyesi çok daha yüksektir. Şeker hastaları için sade kestane daha uygundur. Tok tutucu vasfıyla acıkma hissini geciktirirken bazı diyet programlarında yer alır.
- Beslenme Kestanenin kalorisi diğer birçok kuruyemiş türünden daha düşüktür. İyi bir amino asit, tekli doymamış yağ asitleri, antioksidanlar, fenoller ve C vitamini kaynağıdırlar. Ayrıca kestanede çeşitli vitamin ve mineraller bulunur: C vitamini, E vitamini, A vitamini, B vitamini kompleksi, Kalsiyum, Magnezyum, Çinko, Demir, Bakır, Manganez
- Porsiyon Başına Besinler Çeyrek neskafe fincanı çiğ kestane şunları ihtiva eder: Kalori: 77, Protein : 1 gram, Yağ: 1 gram, Karbonhidratlar: 17 gram, Lifler: 3 gram, Şeker: 0 gram, Kolesterol: 0 miligram, Sodyum: 1 miligram. Karşılaştırma için, çeyrek fincan kavrulmuş kestane şunları içerir: Kalori: 88, Protein: 1 gram, Yağ: 1 gram, Karbonhidratlar: 19 gram, Lifler: 2 gram, Şeker: 4 gram, Kolesterol: 0 miligram, Sodyum: 1 miligram
- Dikkat Edilmesi Gerekenler Çiğ kestane çoğu insan için güvenlidir. Bununla birlikte, tanik asit içerirler; bu, karaciğer hastalığı varsa veya çok sayıda böbrek problemi yaşanmışsa, mide tahrişine, mide bulantısına veya karaciğer hasarına neden olabilecekleri manasına gelir. Ayrıca şeker hastalarının kestane şekerinde ölçülü olmaları gerekir.