mikrofon

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

Ramazan Şerbeti Tarifi, Nasıl Yapılır?☪️📿🕌🍹🥤

Ramazan şerbeti nedir? Evde Ramazan şerbeti nasıl yapılır tarifi nedir? Orjinal ramazan şerbeti nasıl yapılır? Bilhassa uzun ve sıcak günlere denk gelen Ramazan akşamlarında iftar ve sahur sofralarını şenlendirecek, susuzluğu giderirken harareti alarak serinletecek bir içecek arayışı gündeme gelir. Komposto, hoşaf, ayran, cacik, limonata yanında Osmanlı mutfağında yer alan çeşit çeşit şerbetler de bu maksada hizmet edebilir. Marketlerde satılan kimyasal koruyuculu, asit düzenleyicili, tatlandırıcılı, renklendiricili ve daha nice katkı maddeli hazır bir içecek yerine mutfağımızda nefis bir Ramazan şerbeti yapamaz mıyız? Oruç süresince susatmayacağı iddiası tartışmalı olsa da lezzeti için bile yapmaya değecek; meyan ve demirhindi şerbetleri kadar güzel, vücuda rahatlık veren, ferahlatıcı, iftar sonrası hazmettirici ve misafire de ikram edilebilecek bir içecek hazırlamak hiç de zor değil… İşte "Ramazan şerbeti nasıl yapılıyor? Osmanlı şerbeti tarifi nasıl yapılır?" diyenlere evde ramazan şerbeti yapımı tarifi...

RAMAZAN-SERBETI-TARIFI

Ev Yapımı Ramazan Şerbeti Malzemeleri - Ramazan şerbetinin içinde neler var?

Yarım kg vişne (taze veya mevsiminde dondurucuya konulmuş)

İki litre su

Yarım su bardağı toz şeker (isteğe göre arttırılabilir)

Beş - altı adet karanfil

İki - üç dilim taze zencefil

RAMAZAN-ŞERBETİ-TARİFİRAMAZAN-ŞERBETİ-TARİFİ

Ramazan Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır? - Kırmızı şerbet nasıl Yapılır? Evde Ramazan Şerbeti Yapımı - Vişneli Şerbet Nasıl Yapılır?

  1. Vişnelerin sapları ayıklanır bol suda yıkanır. Tencereye iki litre su konulur.
  2. İki adet kabuk tarçın, yıkanmış vişneler, zencefil dilimleri ve karanfiller konularak kaynamaya bırakılır.
  3. Vişnelerin rengi beyazlayınca toz şeker ilave edilir ve bir – iki kere karıştırılır. Şeker eridikten sonra bir – iki taşım kaynatılır ve ocaktan alınır.
  4. Ramazan şerbeti ılındıktan sonra bir süzgeçle süzdürülür. Cam sürahiye konulup tamamen soğuktan sonra istenirse buz parçaları ile sunulabilir.
  5. Gazlı içecek alışkanlığında olanlar bu şerbeti maden suyu ilavesi ile deneyebilirler. Ramazan şerbeti, rendelenmiş Hindistan cevizi veya file fındık serpilerek de ikram edilebilir.

"Ev Şerbeti Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Ramazan Şerbeti Tarifi, Ramazan Şerbeti Evde Nasil Yapilir?" ile Alakalı Diğer Hususlar ve Osmanlı Şerbeti Tarifi Püf Noktaları

  1. Farklı aromalarla Ramazan şerbeti nasıl yapılır evde? Evde ramazan şerbeti yapımında kırmızı erik, elma, kayısı ve üzüm gibi diğer kuru ve taze meyveler de kullanılabilir. Taze meyveler kullanılacaksa zedelenmemiş olmasına ve bol suda yıkanıp fazla suları süzdürüldükten sonra kullanılmasına ihtimam gösterilmelidir.
  2. Başka Evde Ramazan şerbeti nasıl yapılır? Diğer bir yapılış tarzı çekirdekleri çıkarılmış meyve tanelerinin de ezilerek şerbete katılmasını gerektirir. Ancak bu durumda duru bir görünüş olmayacaktır.
  3. Ramazan Şerbeti Kalori: Osmanlı Şerbeti nefis yemek tariflerinden biri olsa da kalorisi fazla mı? İki litre su bardağına göre değişerek 8 veya 10 bardak demektir. Toz şekerin 100 g bir bardağı 385 kcal (Kaynak), bir su bardağı olabilen 170 gr toz şeker 655 kcal, yarım su bardağı toz şeker 327 kcal. Diğer malzeme daha az kalorilidir. Bir miktar buharlaşmayı da dikkate alarak bir bardak şerbetin 40kcal civarında olacağı düşünülebilir.
  4. Şekersiz Ramazan Şerbeti Şerbeti tatlandırmadan içmek mümkün mü? Bazıları tercih edebilir. Lakin rafine şeker kullanılmayacaksa bir şekilde tatlılık ilave edilmesi gerektiğini düşünenler çoğunlukta kalacaktır. Bu durumda iki yemek kaşığı stevia yaprağını kaynatıp suyunu ilave etmek, üç yemek kaşığı süzme balı şerbet soğuyunca ekleyip karıştırmak veya bazı meyveleri kullanmak gibi çareler olabilir. kuru meyveli bir şekersiz şerbet için: Çekirdeği ve sapı ayıklanmış hurmalar, kuru üzüm ve tatlı kuru kayısılarla yıkanır. Su konulmuş bir tencerede bu meyveler iyice yumuşayana dek bir tül kesedeki çubuk tarçın ve karanfil taneleri ile pişirilir. Sonra kese çıkarılıp karışım blendırdan geçirilip pürüzsüzleştirilir. Koyu ise suyla açılır, tarçın tekrar ilave edilebilir. Soğuk olarak sunulur.
  5. Orjinal Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılır? Şerbet, şekerli, ballı, çiçekli (gül vb), baharatlı veya meyve aromalı ferahlatıcı içecek veya tatlı imalinde kullanılan tatlı sıvıdır. Şurup kelimesi de sık sık şerbet ile aynı manada kullanılır. Şurup, kaynatılmak suretiyle yoğunluğu artırılmış içecektir. Şuruplar suyla inceltilerek şerbet haline getirilirler. Osmanlı şerbet tarifleri çok çeşitlidir. Bir kısmı şu listededir: İÇECEK TARİFLERİ Türkiye'de rafine şekerin üretimi 1926’da başlarken, elbette orjinal Osmanlı şerbeti tarifinde toz şeker kullanıldığı söylenemez. Esasen şerbetin ana maddesi; meyvenin taze sıkılmış suyu, bal, pekmez, şeker kamışı suyu gibi malzemelerdir. Bal kullanımında usul, diğer malzemenin kaynatılıp 40 derece altına soğutulduktan sonra ilave edilmesidir. Osmanlı Şerbetinde neler var? Farklı şerbetlerde farklı malzeme bulunur. Belki ramazan şerbeti yerine ramazan şerbetleri demek gerekir. Bu sebeple "Osmanlı şerbetinde ne var? Ramazan şerbeti neden yapılır?" derken piyasada ticari olarak satılan şerbetlerin muhtevası sorulur. "Kaç çeşit şerbet vardır?" sual edilirse işte saymakla bitmez şerbetlerde bir kaçı:
  6. Ne şerbeti vardır? Osmanlı şerbeti nasıl yapılır? Kolay Şerbet Tarifleri, Osmanlı Şerbetlerinden Bir Kısmı Kısaca: Osmanlı şerbet çeşitleri pek çoktur:
    Sirkencübîn şerbeti: Bal, elma sirkesi ve su karıştırılarak yapılıyor. Beş su bardağı suya, bir su bardağı elma sirkesi, iki yemek kaşığı bal katıp iyice karıştırarak elde edilir.
    Zencefil şerbeti: Bir litre suya iki parmak kalınlığında taze zencefili kabukları soyularak doğranıp eklenir. Bir limon kabuklarıyla birlikte doğranıp suyun içine atılır. İstenen tatlandırıcıdan ilave edilip bir taşım kaynatılır. Soğuduğunda içine bir limonun suyu dökülür. Taze naneyle süslenip sunulabilir.
    Helyun şerbeti: Üç sap kuşkonmaz bir litre suda iyice yumuşayana kadar haşlanır. Sonra ocak kapatılıp kuşkonmazlar iyice ezilir. Süzüldükten sonra içine arzu edilen tatlandırıcıdan ilave edilir. Buzdolabında soğutulup sunulur.
    Nar şerbeti: Kişi sayısınca nar ayıklanır. Derin bir kapta elle iyice sıkılıp ezilir, çıkan suyu süzülür. Bu su bir tencereye aktarılıp içine istenirse ilave tatlandırıcı bir malzeme ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Naneli nar şerbeti yapmak için iki dal taze nane bu basamakta tencereye katılır. Karışım kaynayıp soğuyunca süzülüp soğuk sunulur. Şerbet bardakları da taze naneyle süslenebilir. Bu nefis şerbet naneli lokumla beraber kahvenin yanında servis edilebilir.
    Ayva Şerbeti: Ayvanın çekirdeklerini ve kabuklarını da kaynatılan şerbete katılarak şerbete renk ve kıvam aldırılır. Soğutulup süzülen şerbet sunulur.
    Demirhindi Şerbeti: Demirhindi sert kabuklu sağlığa faydasına inanılan Hint hurması adıyla da bilinen bir meyvedir. Kabuklarından ayrılan demirhindi bir gece suda bekletilip kaynatılır, şerbete tarçın ve karanfil de ilave edilir. Demirhindi Şerbeti Nasıl Yapılır? DEMİRHİNDİ ŞERBETİ🍹 Tamarind, Hint Hurması, Temr-i Hindi🥤
    Gelincik Şerbeti: Gelincik çiçeklerinin yalnızca taç yaprakları kullanılır. Limon suyu, limon tuzu ve su ilave edilerek elde edilen karışım kıpkırmızı bir renk alana kadar takriben üç gün ile bir hafta arası bir kavanozda demlendirilir. İhtişamlı renkteki bu şerbet daha ziyade Ege'de yapılır.
    Gül Şerbeti: Şeker veya balla veya şekerle ovulan gül yapraklarının üzerine limon suyu ve içme suyu ilave edilerek üzeri sıkıca kapatılır, bir gece buzdolabında tutulur. Pişirilmeden yapılan bu Osmanlı şerbeti içilmeden evvel bir süzgeçten geçirilir. Gül Şerbeti Nasıl Yapılır? GÜL ŞERBETİ TARİFİ (Osmanlı Mutfağı)🌹🥤
    Hibiskus Şerbeti: Karkade Tencerede beş dakika sıcak su, karanfil ve tarçın kaynatılır. Tarçınlar çıkarılır, ocak kapatılır, kurutulmuş hibisküs çiçekleri, limon tuzu ve şeker ilavesiyle yarım saat dinlenir, diğer şerbetler gibi soğutularak içilir.
    Kızılcık Şerbeti: Farklı usulleri vardır. Akşamdan çekirdekleri çıkarılıp ezilen kızılcıklar üzerine sıcak su dökülerek bir gece bekletilir. Sabahleyin ince bir süzgeçten süzülür ve bal, pekmez veya şekerle tatlandırılır.
    Koruk Şerbeti: Olmamış üzümün şırası, ekşisi gibi şerbeti de yapılır. Şekerle beraber kaynatılan su soğuyunca koruk suyu ilave edilir.
    Nane Limon Şerbeti: Nane yaprakları, limon suyu, içme suyu, karanfil ve bal bir şişeye alınıp iyice karıştırılıp soğutularak içilir. Mideyi rahatlatan hoş kokulu nane ferahlatıcı ve kolayca hazırlanan bir şerbetin malzemesi olur.
    Osmanlı Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır? Reyhan Şerbeti Tarifi REYHAN ŞERBETİ NASIL YAPILIR?🍹🥤
    Safran Şerbeti: Safran ve reyhan yapraklarının üzerine limon suyu ve kaynar su ilave edilip soğuması beklenir. Ilınınca içine toz şeker katılır ve süzülür.
    Tarçın Şerbeti: Diğer şerbetlere takviye olan tarçının kendi başına da şerbeti yapılır. Karanfil ve çubuk tarçın kaynatılıp balla tatlandırılır, süzülerek içilir.
  7. Osmanli Şerbeti- Hibiskus Hibiskus ile ramazan serbeti nasıl yapılır? İki elma ve bir portakalın kabukları soyulmadan doğranır. Daha sonra derin bir tencereye iki litre su, bir çay bardağı hibiskus, elma ve portakallar konulup yarım saat kaynatılır. Ocağın kapatılıp, içine bir çay bardağı ıhlamur ve bir adet çubuk tarçın eklenir. Hazırlanan şerbet süzgeçten geçirilip buzdolabında soğutulur ve sunulur.
  8. Ramazan Şerbeti Faydaları, Ramazan Şerbeti Ne İşe Yarar? Osmanlı Şerbeti Faydaları Ramazan şerbeti olarak isimlendirilen farklı şerbetler malzemelerine göre farklı tesirlerde bulunabilir. Yani faydaları "ramazan serbeti nasil yapilir?" sualine verilen cevapta saklıdır. Ferahlatmaları, hazmı kolaylaştırmaları asıl faydalarıdır. Bunun yanında ramazan şerbeti olarak da adlandırılan MEYAN KÖKÜ ŞERBETİ🍹 (Mayan Aşlama Boyam Biyam Tatlı kök)🥤nde olduğu gibi sahurdan sonra içilecek bir bardağının ertesi gün oruçtaki susuzluğun şiddetini hafifletmesi beklenir. Diğer faydaları için alakalı makale incelenebilir. Bu sayfadaki şerbette ana malzeme olan vişnenin faydaları bu ramazan şerbetinin faydaları olabilir. Teferruat şu yazıdadır: EV YAPIMI VİŞNE SUYU TARİFİ🥤🍹
  9. Lohusa Şekeri Şerbeti Nasıl Yapılır? Lohusa Şerbeti Tarifi, Evde Mevlüt Şerbet Nasıl Yapılır? Yenidoğan bebek için yapılan lohusa şerbetinin, içindeki baharat ile anne sütünü artırmaya yardımcı olması, bağışıklığı desteklemesi ve yeni doğum yapan anneleri daha hızlı iyileştirip güç kazandırması umulur. Lohusa şerbetinin içindeki baharat karışımı ve şekerin anneye bir rahatlama hissi verip anne sütünün kalitesini artırması beklenir. Yenidoğan bebeği ziyarete gelenlere soğuk veya sıcak olarak sunulan lohusa şerbeti, annenin bol sıvı alması için hazırlanan aromatik bir içecektir. Lohusa şerbetinin ana maddesi ve renk vericisi olan lohusa şekeri, kızamık şekeridir ki baharatla harmanlanmış olarak satılır. Kızamık şekeri, yapımında çoğunlukla tarçın, karanfil gibi aroma verici baharatlar, su, şeker, doğal gıda boyaları kullanılan ve sulandırılarak tüketilen bir şeker türüdür. Bu şekeri sadece suda kaynatarak da loğusa şerbeti hazırlanabilir. Lohusa Şerbeti Nasıl Yapılır? 250 gram lohusa şekeri, iki su bardağı toz şeker ve on su bardağı su geniş bir tencereye alınır. Orta ateşte tüm şeker eriyene dek kaynatılır. Şeker eriyince on beş dakika daha kısık ateşte kaynatılır. İstenirse birer kök havlıcan, zerdeçal, zencefil, bir adet muskat ilave edilir. Küçük bir parça tülbentin içine dört adet karanfil ve bir adet çubuk tarçın konularak ağzı bağlanır. Kaynayan şerbete bu paket atılır ve şerbeti on dakika daha kaynatılır. Ocak kapatılır ve soğuyunca sürahiye aktarılıp buzdolabına bırakılır. Eğer tatlı gelirse soğuk suyla açılır. Buzdolabında uzun süre saklanabilir. Suni gıda boyası kullanılarak yapılan şerbetleri ve lohusa şekerlerini tasvip etmiyoruz.
  10. Ramazan Şerbeti Markaları Ramazan serbeti bim ramazan serbeti cappy ramazan serbeti, mis ramazan serbeti, uludag ramazan serbeti sok ramazan serbeti, ramazan serbeti tozu. Osmanlı Şerbeti Bim'de Demirhindi/ Kızılcık Şerbeti olarak satılır. Ramazan Şerbeti Migrosta bir kaç marka ile satıştadır. 2021 itibarıyla Cappy Ramazan Şerbeti Pet 1 Lt 5.95TL, Ramazan Şerbeti Uludağ 1 Lt 5.45TL. Şok Marketlerde satılan Mis Ramazan Şerbeti 1 Lt fiyatı ise 3.35TL
  11. Baklava Şerbeti Tarifi, Tatlı Şerbeti Tarifi, Şerbet soğuk mu dökülür sıcak mı? HAZIR YUFKADAN CEVİZLİ KOLAY BAKLAVA🔸
  12. Kalburabastı şerbeti sıcak mı dökülür soğuk mu? KALBURABASTI TARİFİ (KALBUR TATLISI)
  13. Künefe Şerbeti Tarifi KÜNEFE TARİFİ: EV YAPIMI HATAY Antakya USULÜ Peynirli Tel Kadayıf Tatlısı
  14. Soğuk şerbet nasıl yapılır? Dört su bardağı toz şekeri ve beş su bardağı su iyice karıştırılıp ocağa alınır. Şerbet kaynamaya başlayınca içine yarım limonun suyu veya bir çay kaşığı limon tozu atılır. On dakika kadar kaynadıktan sonra ocak kapatılıp kavanozlara doldurulur. Kavanozdaki şerbet soğuyunca ağzı kapatılıp buzdolabında saklanabilir. Acil tatlı gerektiğinde şerbeti soğutmakla uğraşmamak için hazırda bekletilebilir.
  15. Ev Ödevi: Piyasada Ramazan Şerbeti, Osmanlı Şerbeti gibi isimlerle içecekler satılmaktadır. Sual 1) "Bir ürün doğal veya doğala özdeş/yapay aroma ihtiva ediyorsa, ürüne, çözücü yani homojenleştirici olarak alkol ilave edilmesi zorunludur." ifadesi doğru mudur? Sual 2) "AB ve Türk Gıda Kodeksine göre 5 gr/litrenin altında alkol ilave edilen ürünler “alkolsüz” ürün olarak kabul edilir ve bu alkolün etikete yazılması zorunlu değildir" ifadesi doğru mudur?
RAMAZAN☪️🕌 PİDESİ EVDE🧕 NASIL YAPILIR?📿
YukarıYukarı